Stegte rødspættefileter med kartofler, persillesovs og spidskålsalat

Personer: 4


375 g kartofler750 g kartofler
½ bundt dild1 bundt dild
¼ tsk. groft salt½ tsk. groft salt

Rødspætter
250 g rødspættefileter500 g rødspættefileter
50 g fuldkornsrugmel100 g fuldkornsrugmel
1½ spsk. rapsolie3 spsk. rapsolie
½ tsk. groft salt1 tsk. groft salt
peber peber

Sovs
2 dl minimælk4 dl minimælk
1 spsk. hvedemel2 spsk. hvedemel
½ spsk. flydende margarine1 spsk. flydende margarine
½ bundt Persille1 bundt Persille
¼ tsk. groft salt½ tsk. groft salt
peber peber

Spidskålsalat
½ stk. spidskål1 stk. spidskål
1 stk. gulerod2 stk. gulerødder
½ stk. peberfrugt1 stk. peberfrugt
12.5 g tørrede abrikoser25 g tørrede abrikoser
½ stk. appelsin1 stk. appelsin

Dressing
½ spsk. hvidvinseddike1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. vand2 spsk. vand
1 tsk. sød fransk sennep2 tsk. sød fransk sennep
¼ tsk. honning½ tsk. honning
¼ tsk. groft salt½ tsk. groft salt
peber peber

Tilberedning

Skyl kartoflerne og kom dem i en gryde med kogende vand tilsat ½ tsk. groft salt. Kog ca. 10 minutter. og lad trække i ca. 10 minutter inden vandet hældes fra. Sæt gryden tilbage på varmen og damp kartoflerne kort. Vend fiskefilterne i rugmel tilsat 1 tsk. salt og peber. Varm halvdelen af olien på en pande og steg fileterne ca. 5 minutter på den ene side. Tilsæt derefter resten af olien og steg dem yderligere 5 minutter på den anden side.

Pisk 1 dl mælk og mel til jævning i en gryde og pisk derefter resten af mælken i. Bring sovsen i kog under piskning og småkog ca. 5 min. Tilsæt fedtstof og smag til med ½ tsk. salt og peber. Vend til sidst den hakkede persille i.

Rens spidskål og peberfrugt og skræl gulerod og appelsin. Skær spidskålen, gulerødderne og peberfrugt i tynde strimler samt appelsinbåde og tørrede abrikoser i små tern. Pisk dressingen sammen og vend frugt og grønt i.

Servér fileterne med kartofler drysset med dild, sovs og salat.

Stegte rødspættefileter med kartofler, persillesovs og spidskålsalat

Tilberedning

Skyl kartoflerne og kom dem i en gryde med kogende vand tilsat ½ tsk. groft salt. Kog ca. 10 minutter. og lad trække i ca. 10 minutter inden vandet hældes fra. Sæt gryden tilbage på varmen og damp kartoflerne kort. Vend fiskefilterne i rugmel tilsat 1 tsk. salt og peber. Varm halvdelen af olien på en pande og steg fileterne ca. 5 minutter på den ene side. Tilsæt derefter resten af olien og steg dem yderligere 5 minutter på den anden side.

Pisk 1 dl mælk og mel til jævning i en gryde og pisk derefter resten af mælken i. Bring sovsen i kog under piskning og småkog ca. 5 min. Tilsæt fedtstof og smag til med ½ tsk. salt og peber. Vend til sidst den hakkede persille i.

Rens spidskål og peberfrugt og skræl gulerod og appelsin. Skær spidskålen, gulerødderne og peberfrugt i tynde strimler samt appelsinbåde og tørrede abrikoser i små tern. Pisk dressingen sammen og vend frugt og grønt i.

Servér fileterne med kartofler drysset med dild, sovs og salat.


Personer: 4


375 g kartofler750 g kartofler
½ bundt dild1 bundt dild
¼ tsk. groft salt½ tsk. groft salt

Rødspætter
250 g rødspættefileter500 g rødspættefileter
50 g fuldkornsrugmel100 g fuldkornsrugmel
1½ spsk. rapsolie3 spsk. rapsolie
½ tsk. groft salt1 tsk. groft salt
peber peber

Sovs
2 dl minimælk4 dl minimælk
1 spsk. hvedemel2 spsk. hvedemel
½ spsk. flydende margarine1 spsk. flydende margarine
½ bundt Persille1 bundt Persille
¼ tsk. groft salt½ tsk. groft salt
peber peber

Spidskålsalat
½ stk. spidskål1 stk. spidskål
1 stk. gulerod2 stk. gulerødder
½ stk. peberfrugt1 stk. peberfrugt
12.5 g tørrede abrikoser25 g tørrede abrikoser
½ stk. appelsin1 stk. appelsin

Dressing
½ spsk. hvidvinseddike1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. vand2 spsk. vand
1 tsk. sød fransk sennep2 tsk. sød fransk sennep
¼ tsk. honning½ tsk. honning
¼ tsk. groft salt½ tsk. groft salt
peber peber


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Vi bruger Cookies

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik, marketing og optimering af indhold. Når du anvender hjemmesiden, accepterer du brugen af cookies. Du kan dog altid selv styre, hvilke cookies rema1000.dk skal arkivere på din enhed ved deaktivere eller aktivere forskelige typer af cookies i din browsers privatlivsinstillinger.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.