Krydret tomatsuppe med kidneybønner og basilikumolie

Suppe
2 dåser kidneybønner
1 stk. løg
½ stk. hvidkål
500 g kartofler
1 stk. rød peberfrugt
1 spsk. rapsolie
2 dåser hakkede tomater
2.5 dl bouillon
2 tsk. paprika
½ tsk. stødt chili
1 tsk. fint salt

Basilikumolie
2 spsk. rapsolie
2 bundter basilikum

Tilbehør
2 stk. fuldkornspitabrød

Tilberedning

Suppe
Hæld kidneybønner i en si, skyl dem med koldt vand og kom dem i en skål.
Skyl og rens grøntsagerne og skræl kartoflerne.
Snit løget og hvidkålen fint.
Skær kartoflerne og peberfrugten i tern.
Svits løget og hvidkål i olien. Tilsæt kartofler, hakkede tomater, paprika, chili, peberfrugt og bouillon, lad suppen koge 15-20 minutter og smag til med ½ tsk. fint salt.
Kom kidneybønnerne i suppen.

Basilikumolie
Hak basilikum meget fint og bland med 2 spsk. olie.
Dryp basilikumolien i suppen og server med lunt fuldkornspitabrød.