Hel fasan med varm nøddepesto og broccoli

Personer: 4

2 stk. fasaner
140 g bacon i skiver
10 ml olie
½ bakke rucolasalat
1 fed hvidløg
1 stk. broccoli
100 g græskarkerner
100 g cashewnødder
100 g pinjekerner
100 g valnødder
100 g mandler
4 stk. skalotteløg
200 g friske abrikoser
4 fed hvidløg
2 stk. pærer
1 spsk. akaciehonning
2 dl æblejuice
1 spsk. mango chutney
Salt og peber

Tilberedning

Fasanerne krydres med salt og peber og brunes godt af i lidt olie på alle sider i en høj pande. Fyld fasanerne med rucola, hvidløg samt salt og peber. Baconskiverne vikles rundt om fasanerne og bind det hele fast med kødsnor eller brug tandstikkere. Læg fasanerne i et ildfast fad og stil fadet i en 210 grader forvarmet ovn i 20 minutter. Derefter tages fadet ud af ovnen og fasanerne hviler i 20 minutter.

Varm nøddepesto og broccoli
Imens fasanerne hviler laves den varme nøddepesto og broccoli. Hvidløg pilles og snittes groft, skalotteløg pilles og skæres i ringe. Løg, skalotteløg og abrikoser sauteres af på en pande i lidt olie. Pærerne skæres i kvarte og udkernes.
Tilsæt pærerne og alle nødderne og kernerne og vend det godt sammen. Tilsæt mango chutney, akaciehonning og æblejuice og lad det simre i 7 8 minutter.
Imens renses broccoli og skæres ud i store buketter. Damp buketterne i 2-3 minutter i letsaltet vand. Husk at smage nøddeblandingen til med salt og peber. Anret sammen med nøddepesto og broccoli. Serveres straks.

NB: Du kan bruge tørrede abrikoser til denne ret.