Gråand med kålpølse, æble og hvidkål

Tilberedning

Gråænderne udbenes og skæres ud til lår og bryststykker. Brun bryst og lårstykkerne godt af på en pande på alle sider og krydr med salt og peber. Læg også kålpølserne på panden og steg dem med. Læg bryst, lår og kålpølser i et ildfast fad. Stil fadet i en 200 grader forvarmet ovn. Bryst og kålpølser skal have 5 minutter og lår 15 minutter. Tag bryst og kålpølser ud af ovnen efter 5 minutter og lad dem hvile i 5 minutter. Efter yderligere 10 minutter tages lårene ud. Lad dem hvile i 10-15 minutter. Imens snittes hvidkål og æbler og løg skæres ud i kvarte. Tag en pande og varm den op. Tilsæt akaciehonning og balsamico og lad det bruse op. Tilsæt smørret og lad det smelte. Tilsæt løg og æblestykker og vend det hele godt rundt. Tilsæt hvidkålen og lad det glasere. Tilsæt til sidst salt og peber samt revet peberrod. Anret kålblandingen på tallerkener sammen med et stykke lår, bryst og pølse på hver tallerken. Serveres straks.

Tips
Hvis du ikke kan udbene gråænderne, kan du skære dem ud i 4 stykker med ben. Dog er stegetiden længere, beregn ca. det dobbelte.

Personer: 4

2 stk. gråænder
1 pakke kålpølser
4 stk. æbler
2 løg
½ stk. hvidkålshoved
1 spsk. akaciehonning
1 spsk. balsamico
100 g smør
2 spsk. frisk peberrod