Helstegt gråand med nye kartofler og salat

Tilberedning

Gråænderne fyldes med timian, rosmarin samt 2 flæskestykker. De krydres med salt og peber både udvendigt og indvendigt. Smør ænderne godt ind i smør udvendigt. Læg timiankviste og 2 flæskestykker ovenpå ænderne. Læg dem i et ildfast fad og stil dem i en 200 grader forvarmet ovn i 35 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem hvile i 35 minutter tildækket. Imens koger du kartoflerne. Rør olivenolie, basamico, salt og peber til en dressing, som hældes over salaten. Del ænderne i 2 og servér det hele straks.

Personer: 4

2 stk. gråænder
4 skiver ingefær
1 bundt timian
5 stængler rosmarin
smør til pensling
1 bakke kartofler
1 bakke salatmix
½ dl olie til stegning
2 spsk. balsamico
Salt og peber