Sweet and sour grøntsager

Tilberedning

Sweet and sour-sauce
Bland tomatketchup, eddike, sukker, juice fra ananas og grønsagsbouillon i en gryde.
Rør majsstivelsen ud i vandet, tilsæt jævningen under omrøring.
Bring saucen i kog og kog i 2 minutter.

Grøntsager
Skræl gulerødderne og skær dem i grove strimler.
Rens porrerne og skær dem i grove ringe på skrå.
Rens broccolien og del den i små buketter og skær stokken i tern.
Skræl og hak ingefær fint.
Skær ananassen i tern.

Tørrist sesamfrøene 2-3 minutter i en stor sauterpande eller wok. Hæld dem over på en tallerken og kom herefter olien på panden.
Sauter gulerødder og ingefær ved høj varme under kraftig omrøring i 2 minutter.
Tilsæt porrer, broccoli og begge slags frosne bønner og sauter yderligere i 2 minutter.
Tilsæt ananassen og varm retten i 1 minut. Grøntsagerne skal stadig være sprøde.
Bland grøntsagerne med sweet and sour-saucen og smag til med 2 tsk. fint salt og ½ tsk. peber.
Server med de ristede sesamfrø og resten af saucen.

Sweet and sour-sauce
1½ dl tomatketchup
½ dl hvidvinseddike
½ g sukker
1 dl juice fra ananas på dåse
2 dl grønsagsbouillon
1 spsk. majsstivelse
2 spsk. vand

Grøntsager
1½ spsk. olie
3 stk. gulerødder
2 stk. porrer
200 g broccoli
5 cm frisk ingefær
200 g ananas på dåse
200 g haritcots verts fra frost
300 g sojabønner
2 tsk. fint salt
½ tsk. peber
2 spsk. sesamfrø