Gråand på bund af blomkål og hasselnødder

Tilberedning

Gråænderne fyldes med timian, rosmarin samt flæskestykker. Krydres med salt og peber både udvendigt og indvendigt. Smør ænderne godt ind i smør udvendigt. Læg timiankviste og flæskestykker ovenpå ænderne. Læg dem i et ildfast fad og stil dem i en 200 grader forvarmet ovn i 35 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem hvile i 35 minutter tildækket. Imens laver du blomkålsblandingen.

Blomkål og hasselnødder
Skyl og skær blomkålen ud i skiver. Varm olie op på en pande og steg skiverne til de bliver gyldenbrune. Tilsæt hasselnødder sammen med smør og citronsaften af én citron og vend det hele godt igennem. Skru ned på lavt blus. Pas på blomkålen ikke bliver blød. Smag til med salt og peber. Skær hver gråand ud i 4 stykker. Anret nøddeblandingen og gråand på tallerkener. Serveres straks.

Personer: 4

2 stk. gråænder
4 skiver ingefær
1 bundt timian
½ bundt rosmarin
smør til pensling
1 stk. blomkålshoved
olie til stegning
150 g smør
½ stk. citron
100 g hasselnødder
Salt og peber