Glutenfri varmrøget laks på grill med avokadosalsa

850 g laksestykker
½ dl olie
3 stk. avocadoer
1 stk. citron
1 stk. rødløg
2 spsk. frisk basilikum

Tilberedning

Med en grillstarter tændes kullene. Knus hvidløg og urter. Riv skallen fra en hel citron i en lille bøtte og kom halvdelen af krydderurterne heri. Tilsæt 1/4 dl olie og saften fra en halv citron. Pensel et fad med ren olivenolie. Placer fisken på fadet. Pensel nu fisken med din olie med krydderier. Drys den sidste halvdel krydderurter og hvidløg over fisken. Drys med salt og peber.

Når kullene er klar, placeres de i hver sin side af grillen, så fisken kun får indirekte varme. Drys rygeflisen hen over kullene. Placer fadet med fisken midt på grillen og læg låget på. Grill fisken i 20-30 min alt efter størrelse (fisken er klar, når der pipler hvidt saft op af den).

Mens fisken grilles, skæres avokadoen i små tern. Tilsæt et finthakket rødløg og smag til med saften fra en halv citron.

Tilbehør:
Server med små danske kartofler