Opskrifter
Om Pernille
Pernilles Blog
5 tips

Hold musen over retten og se foto

Bemærk at der i nogle retter kan indgå partivarer som vi ikke fører fast i sortiment!

5 tips

Pernille Hovmand

Om Pernille

Jeg hedder Pernille Hovmand og har siden starten af 2009 lidt af sygdommen cøliaki (glutenintolerance). Det, at leve glutenfrit, gør, at der altid skal tænkes i lidt alternative baner, for at kunne leve et liv fyldt med lækker mad, som ikke smager af afsavn. Da glutenfri mad ofte er rigtig dyrt, er det vigtigt, at hverdagsmaden stadig kan laves på et fornuftigt budget og samtidig være spændende og varieret.

Jeg blogger på www.glutenfrimagi.dk, hvor jeg deler ud af glutenfrie opskrifter samt tips og tricks til at leve et liv med cøliaki. Mit håb med bloggen er at kunne vise at man på trods af cøliaki sagtens kan spise lækre kager og sjov fastfood lige så vel som man kan få en spændende livsstil uden gluten.

Samtidigt har jeg startet et samarbejde med REMA 1000, hvor jeg udvikler spændende opskrifter til deres hjemmeside med videre. Opskrifterne indeholder bl.a. glutenfri produkter, som kan findes i REMA 1000s butikker landet over.

Det er vigtigt at understrege, at jeg hverken er diætist eller uddannet indenfor fødevarer. Jeg er blot en ung pige, som ønsker at dele ud af de erfaringer, som jeg har indsamlet mig.

På bloggen har jeg fokus på, at cøliaki eller glutenintolerance ikke betyder, at det er slut med de gode og lækre madoplevelser her i livet. Jeg håber, du vil kigge ind forbi.

5 tips hvis du er ny med cøliaki

 1. Husk altid at læse ingredienserne på det du køber.
  Print eventuelt en lille liste med de ting, som du ikke kan tåle. Det gør det lettere at navigere mellem tingene i starten, hvor meget er svært at huske.
 2. Hav altid en lille snack i tasken, som du kan tåle.
  Det bliver heldigvis hele tiden lettere at få fat i glutenfri mad, men det er forfærdeligt at stå i en situation, hvor man ikke kan få noget, man kan tåle. Nødder, barer eller meget mørk chokolade hjælper på blodsukkeret og den værste sult.
 3. Vær på forkant med tingene.
  Skal du ud at spise på en restaurant, er det en god ide at kontakte dem først, for at høre om deres muligheder for glutenfri mad. Skal du i byen hos venner/familie, så sørg for på forhånd at tilbyde, om der er noget, du selv skal medbringe. På den måde undgår man de værste komplikationer, når man skal ud.
 4. Brug rester fra aftensmaden til frokost.
  Det er en god måde at få en nærende frokost på, som ikke kræver en masse forberedelse i form af bagning af glutenfri brød.
 5. Lav altid rigeligt, så fryseren kan fyldes.
  At leve glutenfrit kræver lidt mere tid i køkkenet, end man måske har været vant til. Sørg derfor for altid at lave dobbelt portioner eller mere, når nu du bager alligevel. Læg det i fryseren i små portioner og tag det op løbende, når der er brug for det.


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.