Historien om REMA 1000

Historien om REMA 1000 begynder i Norge i 1948. Her beslutter ægteparret Margit og Ole Reitan at starte familiens første købmandsbutik i Trondheim. Deres søn, Odd Reitan, begynder tidligt at arbejde i forældrenes butik, hvor han bliver inspireret og kan se mulighederne og stordriftsfordelene ved at bygge en hel kæde af købmandsbutikker.

Den initiativrige købmandssøn kaster sig over opgaven og i 1972 har Odd Reitan åbnet sin egen og første butik, AS Sjokkpris, i Trondheim. De næste par år åbner yderligere fem dagligvarebutikker med Odd som ejer, og en ny kæde er født.

Under et besøg i Tyskland i 1977 stifter Odd Reitan bekendtskab med Aldi-kæden og forretningsfilosofien, der ligger bag. Odd er imponeret over den effektive discountmodel og den på det tidspunkt meget moderne og skelsættende måde at drive dagligvareforretning på. Derfor oversætter Odd det tyske discount-eventyr til norsk, og i 1979 starter han REMA – en sammentrækning af “Reitan” og “mat” (mad).

1000 varenumre – og en enkeltbillet til Danmark
I REMAs første år har kæden et varesortiment på mellem 500 og 600 varenumre. For at holde konkurrenterne på afstand og leve op til kundernes behov, vælger man hurtigt at udvide sortimentet. I 1980 vokser vareudvalget derfor til 1000 varenumre. Dermed får dagligvarekæden det navn, som i dag er kendt og anerkendt i hele Skandinavien, REMA 1000.

I april 1994 åbner de to første REMA 1000 butikker i Danmark. Siden er det blevet til mange butiksåbninger, og i dag råder REMA 1000 Danmark over flere end 320 butikker. Målet er, at der inden for en årrække er 400 butikker i Danmark.

Discount med holdning
REMA 1000 Danmark A/S er i dag meget mere end blot en masse varenumre. I REMA 1000 arbejder vi med mennesker – både bagved og foran kasselinjen – og det betyder meget for os. En indkøbsoplevelse er også et møde mellem mennesker. REMA 1000 skal være symbolet på sund fornuft, folkelighed og dygtighed. Hos os er det ikke flovt at gøre tingene enkelt – det er genialt!

Discount betyder hos os evnen til at sælge varerne omkostningseffektivt. Det gør vi med effektiv drift, lave omkostninger, lave kalkulationer og stor varevolumen. Og med et positivt menneskesyn, der betyder, at vi har tillid til hinanden og tillid til, at vi lykkes sammen.

REMA 1000 vil være kendt som den mest værdidrevne virksomhed. Derfor arbejder vi hele tiden på at rendyrke vores forretningside og skabe en kultur, hvor kunden er vores øverste chef. Vores værdier styrer, hvad vi gør og definerer, hvem vi er.

Vi vil vinde, og vi vil være bedst til det, vi arbejder med. Vores virksomhed skal præges af medarbejdere, som har stor faglig kompetence og stærke indre værdier. Vores medarbejdere skal være beslutningstagere, og vores arbejdsmiljø skal være præget af sammenhold, respekt og et fælles ønske om succes.

Vi er flere end 12.000 medarbejdere i REMA 1000, og det er sammenholdet og vores stærke værdier, der driver os fuld kraft fREMAd!

Margit og Ole Reitan startede i 1948 familiens første købmandsbutik i Trondheim.


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.