3 slags stegte sild - Til stegning og eddikelage

Personer: 2
4


6 stk. sildefileter12 stk. sildefileter
sennep sennep
3 stk. skalotteløg6 stk. skalotteløg
½ bundt dild1 bundt dild
rugmel rugmel
vindruekerneolie til stegning vindruekerneolie til stegning
Salt og peber Salt og peber

Eddikelage
¼ l lagereddike½ l lagereddike
¼ l vand½ l vand
1 dl sukker2 dl sukker
½ spsk. sort peber1 spsk. sort peber
1 spsk. salt2 spsk. salt
2.5 stk. laurbærblade5 stk. laurbærblade
½ stk. citron1 stk. citron
¼ stk. økologisk citron½ stk. økologisk citron

Topping 1 - Æble/peberrodssild
1 stk. æble2 stk. æble
2 spsk. cremefraiche4 spsk. cremefraiche
1 spsk. revet peberrod2 spsk. revet peberrod
Salt og peber Salt og peber

Pynt
1 spsk. peber2 spsk. peber
æble æble
pynt dild pynt dild

Topping 2 - Appelsin/kaperssild
½ stk. appelsin1 stk. appelsin
2 tsk. kapers4 tsk. kapers
½ stk. løg1 stk. løg

Pynt
basilikum basilikum

Topping 3 - Rødbedesild
2 spsk. cremefraiche4 spsk. cremefraiche
2 stk. syltede rødbeder4 stk. syltede rødbeder
1 stk. løg2 stk. løg

Pynt
karse karse

Tilberedning

Hak skalotteløg fint og hak dild.
Bland eddikelagen sammen og kog den op og smag den til. Lad den koge i ca. 5 min. Sildefileterne smøres med lidt sennep på indersiden. Drys med løg og dild. Luk sildefileterne. Vend dem evt. i rugmel. Krydres med salt og peber. Steg dem i vindruekerneolie ved høj varme i ca. 2 min på hver side.

Læg de færdigstegte sildefileter i et fad. Brug skal og saft fra citron og bland med de øvrige eddikelage-ingredienser. Hæld lagen over de stegte sild og lad sildene stå i et par dage og gerne længere. Så smager de bedst.

Topping 1 - Æble/peberrodssild
Bland 2 spsk. revet peberrod og æbletern sammen med cremefraiche. Smag til med salt og peber. Anret peberrodcremen på 4 af de 12 stegte sildefileter og pynt med 2 spsk. revet peberrod, æble i skiver, løgringe og dild.

Topping 2 - Appelsin/kaperssild
Anret appelsinfilet, kapers og finthakket løg på 4 af de 12 stegte sildefileter. Pynt med basilikum og server straks.

Topping 3 - Rødbedesild
Læg cremefraiche, syltet rødbede og finthakket løg på 4 af de 12 stegte sildefileter. Pyntes med karse. Serveres straks

Tips
Serveres med rugbrød, fedt, sennep og smør.

3 slags stegte sild - Til stegning og eddikelage

Tilberedning

Hak skalotteløg fint og hak dild.
Bland eddikelagen sammen og kog den op og smag den til. Lad den koge i ca. 5 min. Sildefileterne smøres med lidt sennep på indersiden. Drys med løg og dild. Luk sildefileterne. Vend dem evt. i rugmel. Krydres med salt og peber. Steg dem i vindruekerneolie ved høj varme i ca. 2 min på hver side.

Læg de færdigstegte sildefileter i et fad. Brug skal og saft fra citron og bland med de øvrige eddikelage-ingredienser. Hæld lagen over de stegte sild og lad sildene stå i et par dage og gerne længere. Så smager de bedst.

Topping 1 - Æble/peberrodssild
Bland 2 spsk. revet peberrod og æbletern sammen med cremefraiche. Smag til med salt og peber. Anret peberrodcremen på 4 af de 12 stegte sildefileter og pynt med 2 spsk. revet peberrod, æble i skiver, løgringe og dild.

Topping 2 - Appelsin/kaperssild
Anret appelsinfilet, kapers og finthakket løg på 4 af de 12 stegte sildefileter. Pynt med basilikum og server straks.

Topping 3 - Rødbedesild
Læg cremefraiche, syltet rødbede og finthakket løg på 4 af de 12 stegte sildefileter. Pyntes med karse. Serveres straks

Tips
Serveres med rugbrød, fedt, sennep og smør.


Personer:


6 stk. sildefileter12 stk. sildefileter
sennep sennep
3 stk. skalotteløg6 stk. skalotteløg
½ bundt dild1 bundt dild
rugmel rugmel
vindruekerneolie til stegning vindruekerneolie til stegning
Salt og peber Salt og peber

Eddikelage
¼ l lagereddike½ l lagereddike
¼ l vand½ l vand
1 dl sukker2 dl sukker
½ spsk. sort peber1 spsk. sort peber
1 spsk. salt2 spsk. salt
2.5 stk. laurbærblade5 stk. laurbærblade
½ stk. citron1 stk. citron
¼ stk. økologisk citron½ stk. økologisk citron

Topping 1 - Æble/peberrodssild
1 stk. æble2 stk. æble
2 spsk. cremefraiche4 spsk. cremefraiche
1 spsk. revet peberrod2 spsk. revet peberrod
Salt og peber Salt og peber

Pynt
1 spsk. peber2 spsk. peber
æble æble
pynt dild pynt dild

Topping 2 - Appelsin/kaperssild
½ stk. appelsin1 stk. appelsin
2 tsk. kapers4 tsk. kapers
½ stk. løg1 stk. løg

Pynt
basilikum basilikum

Topping 3 - Rødbedesild
2 spsk. cremefraiche4 spsk. cremefraiche
2 stk. syltede rødbeder4 stk. syltede rødbeder
1 stk. løg2 stk. løg

Pynt
karse karse


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.