Æbleflæsk

Personer: 2
4


Æblemos
1½ stk. æble3 stk. æble
½ stk. citron1 stk. citron
12.5 g smør25 g smør
½ tsk. farin1 tsk. farin
½ tsk. salt1 tsk. salt
½ spsk. hvidvinseddike1 spsk. hvidvinseddike
⅛ bundt timian¼ bundt timian
½ stk. laurbærblad1 stk. laurbærblad
½ dl vand1 dl vand
½ pakke stegeflæsk i skiver1 pakke stegeflæsk i skiver
50 g bacontern100 g bacontern
1 stk. løg2 stk. løg
3 stk. skalotteløg6 stk. skalotteløg
2 fed hvidløg4 fed hvidløg
2.5 stk. æble5 stk. æble
¼ bundt timian½ bundt timian

Tilberedning

Skræl og fjern kerner fra æbler og pres saften fra citron. Put alle ingredienserne til æblemos i en gryde og tilsæt til sidst vand. Lad det hele koge op, put låg på og skru ned og lad det simre videre. under omrøring. Når æblerne er møre, sigtes væden fra. Mos evt. med en gaffel, så mosen bliver helt fin og jævn.

Løg og hvidløg skæres alt sammen i skiver. Æbler skæres i både med skræl. Læg skiver af stegeflæsk på en pande og steg det.

På en anden pande steges bacontern til det er gyldent. Herefter tilsættes de 2 slags løg, hvidløg, grofthakket timian og æbler som steger på panden i baconfedtet. På den første pande steges flæsken helt sprødt. Læg det på fedtsugende papir, når det er færdigstegt.

Varm den afkølede æblemos langsomt op i en lille gryde. Herefter hældes æblemosen op i et ildfast fad og nu lægges æble/løg blandingen lagvis med det sprødstegte flæsk. Herefter serveres straks.

Tip
Æblemosen kan sagtens laves dagen før. Hele retten kan også laves helt færdig, anrettes i et ildfast fad og varmes op i en ovn næste dag.

Se videoopskriften

Æbleflæsk

Tilberedning

Skræl og fjern kerner fra æbler og pres saften fra citron. Put alle ingredienserne til æblemos i en gryde og tilsæt til sidst vand. Lad det hele koge op, put låg på og skru ned og lad det simre videre. under omrøring. Når æblerne er møre, sigtes væden fra. Mos evt. med en gaffel, så mosen bliver helt fin og jævn.

Løg og hvidløg skæres alt sammen i skiver. Æbler skæres i både med skræl. Læg skiver af stegeflæsk på en pande og steg det.

På en anden pande steges bacontern til det er gyldent. Herefter tilsættes de 2 slags løg, hvidløg, grofthakket timian og æbler som steger på panden i baconfedtet. På den første pande steges flæsken helt sprødt. Læg det på fedtsugende papir, når det er færdigstegt.

Varm den afkølede æblemos langsomt op i en lille gryde. Herefter hældes æblemosen op i et ildfast fad og nu lægges æble/løg blandingen lagvis med det sprødstegte flæsk. Herefter serveres straks.

Tip
Æblemosen kan sagtens laves dagen før. Hele retten kan også laves helt færdig, anrettes i et ildfast fad og varmes op i en ovn næste dag.


Personer:


Æblemos
1½ stk. æble3 stk. æble
½ stk. citron1 stk. citron
12.5 g smør25 g smør
½ tsk. farin1 tsk. farin
½ tsk. salt1 tsk. salt
½ spsk. hvidvinseddike1 spsk. hvidvinseddike
⅛ bundt timian¼ bundt timian
½ stk. laurbærblad1 stk. laurbærblad
½ dl vand1 dl vand
½ pakke stegeflæsk i skiver1 pakke stegeflæsk i skiver
50 g bacontern100 g bacontern
1 stk. løg2 stk. løg
3 stk. skalotteløg6 stk. skalotteløg
2 fed hvidløg4 fed hvidløg
2.5 stk. æble5 stk. æble
¼ bundt timian½ bundt timian


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.