Æblemedister med rødkålssalat

Personer: 4


Medister
250 g kyllingemedister500 g kyllingemedister
2 stk. æble4 stk. æble
2.5 stk. løg5 stk. løg
tørret timian tørret timian
¼ tsk. groft salt½ tsk. groft salt
peber peber
½ tsk. rapsolie1 tsk. rapsolie

Salat
200 g rødkålshoved400 g rødkålshoved
50 g æble100 g æble
1½ stilk bladselleri3 stilke bladselleri
¼ stk. appelsin½ stk. appelsin
frisk timian frisk timian
25 g hasselnødder50 g hasselnødder

Dressing
50 g skyr100 g skyr
½ spsk. citronsaft1½ spsk. citronsaft
½ tsk. honning1 tsk. honning
½ tsk. groft salt1 tsk. groft salt
peber peber

Tilbehør
2 skiver fuldkornsrugbrød4 skiver fuldkornsrugbrød
50 g sennep100 g sennep

Tilberedning

Skræl løg og fjern kernehuset fra æbler. Skær æbler i tern. Skær løg i både og bland dem med æbleternene i et smurt ovnfast fad. Krydr med ½ tsk. groft salt, lidt peber og tørret timian. Læg medisteren over og prik den med en gaffel. Steges i ovnen ved 200-220 grader i ca. 45 minutter til medisteren er brun og gennemstegt.

Rens og snit derefter rødkål meget fint og skær bladselleri i tynde strimler. Fjern kernehuset fra æblet og skær det i tern. Bland frugt og grønt med appelsinsaft, timian og oregano. Tilsæt de tørristede nødder.

Rør dressingen sammen af friskpresset citronsaft samt de øvrige dressing-ingredienser og bland med grøntsager, frugt og nødder.
Lad salaten trække i ca.15 minutter og smag til med peber.

Server medisteren med rugbrød, sennep og salat.

Se den relaterede opskrift og bliv inspireret

Æblemedister med rødkålssalat

Tilberedning

Skræl løg og fjern kernehuset fra æbler. Skær æbler i tern. Skær løg i både og bland dem med æbleternene i et smurt ovnfast fad. Krydr med ½ tsk. groft salt, lidt peber og tørret timian. Læg medisteren over og prik den med en gaffel. Steges i ovnen ved 200-220 grader i ca. 45 minutter til medisteren er brun og gennemstegt.

Rens og snit derefter rødkål meget fint og skær bladselleri i tynde strimler. Fjern kernehuset fra æblet og skær det i tern. Bland frugt og grønt med appelsinsaft, timian og oregano. Tilsæt de tørristede nødder.

Rør dressingen sammen af friskpresset citronsaft samt de øvrige dressing-ingredienser og bland med grøntsager, frugt og nødder.
Lad salaten trække i ca.15 minutter og smag til med peber.

Server medisteren med rugbrød, sennep og salat.


Personer: 4


Medister
250 g kyllingemedister500 g kyllingemedister
2 stk. æble4 stk. æble
2.5 stk. løg5 stk. løg
tørret timian tørret timian
¼ tsk. groft salt½ tsk. groft salt
peber peber
½ tsk. rapsolie1 tsk. rapsolie

Salat
200 g rødkålshoved400 g rødkålshoved
50 g æble100 g æble
1½ stilk bladselleri3 stilke bladselleri
¼ stk. appelsin½ stk. appelsin
frisk timian frisk timian
25 g hasselnødder50 g hasselnødder

Dressing
50 g skyr100 g skyr
½ spsk. citronsaft1½ spsk. citronsaft
½ tsk. honning1 tsk. honning
½ tsk. groft salt1 tsk. groft salt
peber peber

Tilbehør
2 skiver fuldkornsrugbrød4 skiver fuldkornsrugbrød
50 g sennep100 g sennep


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.