Æblemedister med rødkålssalat

Personer: 4
Medister
250 g kyllingemedister500 g kyllingemedister
2 stk. æble4 stk. æble
2.5 stk. løg5 stk. løg
tørret timian tørret timian
¼ tsk. groft salt½ tsk. groft salt
peber peber
½ tsk. rapsolie1 tsk. rapsolie
Salat
200 g rødkålshoved400 g rødkålshoved
50 g æble100 g æble
1½ stilk bladselleri3 stilke bladselleri
¼ stk. appelsin½ stk. appelsin
frisk timian frisk timian
25 g hasselnødder50 g hasselnødder
Dressing
50 g skyr100 g skyr
½ spsk. citronsaft1½ spsk. citronsaft
½ tsk. honning1 tsk. honning
½ tsk. groft salt1 tsk. groft salt
peber peber
Tilbehør
2 skiver fuldkornsrugbrød4 skiver fuldkornsrugbrød
50 g sennep100 g sennep
Tilberedning
Skræl løg og fjern kernehuset fra æbler. Skær æbler i tern. Skær løg i både og bland dem med æbleternene i et smurt ovnfast fad. Krydr med ½ tsk. groft salt, lidt peber og tørret timian. Læg medisteren over og prik den med en gaffel. Steges i ovnen ved 200-220 grader i ca. 45 minutter til medisteren er brun og gennemstegt.Rens og snit derefter rødkål meget fint og skær bladselleri i tynde strimler. Fjern kernehuset fra æblet og skær det i tern. Bland frugt og grønt med appelsinsaft, timian og oregano. Tilsæt de tørristede nødder.
Rør dressingen sammen af friskpresset citronsaft samt de øvrige dressing-ingredienser og bland med grøntsager, frugt og nødder.
Lad salaten trække i ca.15 minutter og smag til med peber.
Server medisteren med rugbrød, sennep og salat.
Se den relaterede opskrift og bliv inspireret
Æblemedister med rødkålssalat

Tilberedning
Skræl løg og fjern kernehuset fra æbler. Skær æbler i tern. Skær løg i både og bland dem med æbleternene i et smurt ovnfast fad. Krydr med ½ tsk. groft salt, lidt peber og tørret timian. Læg medisteren over og prik den med en gaffel. Steges i ovnen ved 200-220 grader i ca. 45 minutter til medisteren er brun og gennemstegt.Rens og snit derefter rødkål meget fint og skær bladselleri i tynde strimler. Fjern kernehuset fra æblet og skær det i tern. Bland frugt og grønt med appelsinsaft, timian og oregano. Tilsæt de tørristede nødder.
Rør dressingen sammen af friskpresset citronsaft samt de øvrige dressing-ingredienser og bland med grøntsager, frugt og nødder.
Lad salaten trække i ca.15 minutter og smag til med peber.
Server medisteren med rugbrød, sennep og salat.
Personer: 4
Medister
250 g kyllingemedister500 g kyllingemedister
2 stk. æble4 stk. æble
2.5 stk. løg5 stk. løg
tørret timian tørret timian
¼ tsk. groft salt½ tsk. groft salt
peber peber
½ tsk. rapsolie1 tsk. rapsolie
Salat
200 g rødkålshoved400 g rødkålshoved
50 g æble100 g æble
1½ stilk bladselleri3 stilke bladselleri
¼ stk. appelsin½ stk. appelsin
frisk timian frisk timian
25 g hasselnødder50 g hasselnødder
Dressing
50 g skyr100 g skyr
½ spsk. citronsaft1½ spsk. citronsaft
½ tsk. honning1 tsk. honning
½ tsk. groft salt1 tsk. groft salt
peber peber
Tilbehør
2 skiver fuldkornsrugbrød4 skiver fuldkornsrugbrød
50 g sennep100 g sennep