Æggekage i jernpande

1 stk. kyllingelår2 stk. kyllingelår
¼ pakke kogt skinke i skiver½ pakke kogt skinke i skiver
3 stk. æg6 stk. æg
½ dl fløde1 dl fløde
½ pakke bacon i skiver1 pakke bacon i skiver
½ stk. rødløg1 stk. rødløg
4 stk. kartofler8 stk. kartofler
Salt og peber Salt og peber
⅛ stk. muskatnød¼ stk. muskatnød
¼ bundt Persille½ bundt Persille
Tilbehør
Purløg Purløg
Tomat Tomat
Rugbrød Rugbrød
Tilberedning
Kog kyllingelårene og lad dem køle af.Tænd for ovnen på 225 grader. Steg baconskiverne i jernpanden til de er sprøde, tag baconskiverne op og læg dem på fedtsugende papir. Gem fedtstoffet fra baconskiverne.
Pisk æg sammen med mælk eller fløde, salt og peber samt revet muskatnød. Kog og pil kartofler, og skær dem i både. Tilsæt rødløg i både og kartoflerne på jernpanden og svits dem sammen med kyllingekødet i baconfedtet.
Hak persillen groft. Tilsæt halvdelen af persillen og lad det tage lidt farve. Hæld æggemassen på jernpanden og drys skinkestrimler ovenpå.
Sæt panden i ovnen til æggemassen er gylden og har sat sig i ca. 25 minutter. Pas på håndtaget, det er meget varmt! Pynt med resten af persille samt de sprødstegte baconskiver og tomat i skiver.
Tips
Ønsker du en hævet æggekage, tilsættes 1 tsk. bagepulver
Æggekage i jernpande

Tilberedning
Kog kyllingelårene og lad dem køle af.Tænd for ovnen på 225 grader. Steg baconskiverne i jernpanden til de er sprøde, tag baconskiverne op og læg dem på fedtsugende papir. Gem fedtstoffet fra baconskiverne.
Pisk æg sammen med mælk eller fløde, salt og peber samt revet muskatnød. Kog og pil kartofler, og skær dem i både. Tilsæt rødløg i både og kartoflerne på jernpanden og svits dem sammen med kyllingekødet i baconfedtet.
Hak persillen groft. Tilsæt halvdelen af persillen og lad det tage lidt farve. Hæld æggemassen på jernpanden og drys skinkestrimler ovenpå.
Sæt panden i ovnen til æggemassen er gylden og har sat sig i ca. 25 minutter. Pas på håndtaget, det er meget varmt! Pynt med resten af persille samt de sprødstegte baconskiver og tomat i skiver.
Tips
Ønsker du en hævet æggekage, tilsættes 1 tsk. bagepulver
Personer:
1 stk. kyllingelår2 stk. kyllingelår
¼ pakke kogt skinke i skiver½ pakke kogt skinke i skiver
3 stk. æg6 stk. æg
½ dl fløde1 dl fløde
½ pakke bacon i skiver1 pakke bacon i skiver
½ stk. rødløg1 stk. rødløg
4 stk. kartofler8 stk. kartofler
Salt og peber Salt og peber
⅛ stk. muskatnød¼ stk. muskatnød
¼ bundt Persille½ bundt Persille
Tilbehør
Purløg Purløg
Tomat Tomat
Rugbrød Rugbrød