Glutenfri andebryst med brun sauce og appelsin


1½ stk. andebryst3 stk. andebryst
½ stk. timiankvist1 stk. timiankvist
1 stk. laurbærblad2 stk. laurbærblade
1½ stk. appelsin3 stk. appelsiner
½ stk. kanelstang1 stk. kanelstang
½ stang vaniljestang1 stang vaniljestang
1 spsk. æbleeddike2 spsk. æbleeddike
½ spsk. rørsukker1 spsk. rørsukker
¼ dl piskefløde½ dl piskefløde
½ spsk. majsstivelse1 spsk. majsstivelse
1 dl vand2 dl vand
kulør kulør

Tilberedning

I skindet på anden ridses 3-4 linjer på tværs af brystet, vær opmærksom på kun at ridse i skindet så det ikke går ned i kødet. På en tør og meget varm pande svitses andebrystet på skindsiden i 3-4 minutter. Stil panden til side så fedtet kan bruges til sovs og læg herefter brysterne med skindsiden opad i et ildfast fad sammen med laurbærblade og timian og steg dem i ovnen i ca. 20 minutter på 180 grader.
Skræl 1,5 appelsin og skær de hvide hinder af kødet og skær dem i små tern. Kom appelsintern i en gryde sammen med saften fra 1,5 appelsin, æbleeddike, vaniljestang skåret op på langs, kanelstang og sukker. Lad blandingen småsimre i 20 minutter.
Panden med andefedtet varmes let op og fløden tilsættes og sovsen koges op. Tilsæt kogevand fra kartofler. I en lille skål eller et glas blandes maizena med 3 spsk. koldt vand. Tilsæt meget langsomt maizenablandingen til sovsen. Det tykner først, når det koger, så hav tålmodighed og tilsæt ikke for meget ad gangen. Når den rette konsistens er opnået tilsættes sovsekulør.
Server med kogte kartofler.

Glutenfri andebryst med brun sauce og appelsin

Tilberedning

I skindet på anden ridses 3-4 linjer på tværs af brystet, vær opmærksom på kun at ridse i skindet så det ikke går ned i kødet. På en tør og meget varm pande svitses andebrystet på skindsiden i 3-4 minutter. Stil panden til side så fedtet kan bruges til sovs og læg herefter brysterne med skindsiden opad i et ildfast fad sammen med laurbærblade og timian og steg dem i ovnen i ca. 20 minutter på 180 grader.
Skræl 1,5 appelsin og skær de hvide hinder af kødet og skær dem i små tern. Kom appelsintern i en gryde sammen med saften fra 1,5 appelsin, æbleeddike, vaniljestang skåret op på langs, kanelstang og sukker. Lad blandingen småsimre i 20 minutter.
Panden med andefedtet varmes let op og fløden tilsættes og sovsen koges op. Tilsæt kogevand fra kartofler. I en lille skål eller et glas blandes maizena med 3 spsk. koldt vand. Tilsæt meget langsomt maizenablandingen til sovsen. Det tykner først, når det koger, så hav tålmodighed og tilsæt ikke for meget ad gangen. Når den rette konsistens er opnået tilsættes sovsekulør.
Server med kogte kartofler.


Personer:


1½ stk. andebryst3 stk. andebryst
½ stk. timiankvist1 stk. timiankvist
1 stk. laurbærblad2 stk. laurbærblade
1½ stk. appelsin3 stk. appelsiner
½ stk. kanelstang1 stk. kanelstang
½ stang vaniljestang1 stang vaniljestang
1 spsk. æbleeddike2 spsk. æbleeddike
½ spsk. rørsukker1 spsk. rørsukker
¼ dl piskefløde½ dl piskefløde
½ spsk. majsstivelse1 spsk. majsstivelse
1 dl vand2 dl vand
kulør kulør


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.