Glutenfri kyllingeruller med tomatsauce og mozzarella


Kyllingeruller
2 stk. kyllingebrystfilet4 stk. kyllingebrystfilet
½ dl rasp1 dl rasp
3 spsk. revet parmesan6 spsk. revet parmesan
75 g frisk spinat150 g frisk spinat
1 fed hvidløg2 fed hvidløg
2 spsk. olie4 spsk. olie
62.5 g ricotta125 g ricotta
½ stk. æg1 stk. æg
62.5 g mozzarella125 g mozzarella
Salt og peber Salt og peber

Tomatsauce (500 ml)
1½ spsk. olie til stegning3 spsk. olie til stegning
2 fed hvidløg4 fed hvidløg
½ bundt frisk basilikum1 bundt frisk basilikum
½ kg tomater1 kg tomater
Salt og peber Salt og peber

Tilberedning

Tomatsauce
I en pande med lidt høje kanter opvarmes olivenolien. Imens skæres tomaterne ud i kvarte og hvidløg og basilikum hakkes fint. Tilsæt først hvidløg og steg, til det får en let gylden farve, tilsæt så basilikum og tomaterne.

Lad blandingen nå kogepunktet og skru så ned for varmen og lad det stå i 5 minutter. Brug en ske eller en gaffel til at mase tomaterne så meget som muligt på panden. Smag til med salt og peber.

Si blandingen og sørg for at presse tomaterne godt mod sien, så du får alt saften med. Sørg også for at skrabe undersiden af sien, så du får alt det gode med. Smid resterne af hvidløg, tomat og basilikum i sien ud og hæld den gode tomatsaft tilbage på panden. Lad det simre i cirka 10 minutter.

Blandingen er nu klar til brug til kyllingerullerne. Har du noget til overs, så hæld det på glas og stil det på køl. Det kan også bruges som tomatsauce på en pizza eller i en pastaret. Det holder sig på køl i omkring 1 uge.

Tips
Har du ikke mod på at kaste dig ud i en hjemmelavet tomatsauce, kan man sagtens bruge en tomatsauce købt på glas.

Kyllingeruller
Opvarm ovnen på 225 grader.

Opvarm en pande med 2 spsk. olie. Hak spinatbladene groft og hvidløget fint og sauter det på panden i 2-3 minutter. Tag panden af varmen og kom spinaten i en skål. Tilsæt herefter ricotta og 4 spsk. revet parmesan og rør godt rundt.

Brug en kødhammer til at banke kyllingebrysterne så brede og flade som muligt. På midten af kyllingestykket placeres ca. 1 spsk. ricotta-spinatfyld i en stribe på den lange led. Rul kyllingen stramt sammen om fyldet, så enderne når sammen. Skær rullerne over i to, så du har kortere ruller.

I en skål piskes et æg, i en anden skål hældes rasp, 2 spsk. revet parmesan ost og lidt salt. Dyp først kyllingerullerne i æg og derefter rasp, sørg for hele rullen er godt dækket til. Fortsæt til alle kyllingebryst er rullet.

Et ildfastfad smøres med 2 spsk. olie og kyllingerullerne placeres i fadet med samlingen nedad.

Bag i ovnen på 225 grader i ca. 20-25 minutter. Imens skæres mozzarellaen ud i tynde skiver. Herefter tager du fadet ud af ovnen og placerer 1 spsk. tomatsauce og en skive mozzarella på hver kyllingerulle. Bag videre i ovnen på 200 grader i 3-5 minutter eller til du kan se osten er smeltet.

Glutenfri kyllingeruller med tomatsauce og mozzarella

Tilberedning

Tomatsauce
I en pande med lidt høje kanter opvarmes olivenolien. Imens skæres tomaterne ud i kvarte og hvidløg og basilikum hakkes fint. Tilsæt først hvidløg og steg, til det får en let gylden farve, tilsæt så basilikum og tomaterne.

Lad blandingen nå kogepunktet og skru så ned for varmen og lad det stå i 5 minutter. Brug en ske eller en gaffel til at mase tomaterne så meget som muligt på panden. Smag til med salt og peber.

Si blandingen og sørg for at presse tomaterne godt mod sien, så du får alt saften med. Sørg også for at skrabe undersiden af sien, så du får alt det gode med. Smid resterne af hvidløg, tomat og basilikum i sien ud og hæld den gode tomatsaft tilbage på panden. Lad det simre i cirka 10 minutter.

Blandingen er nu klar til brug til kyllingerullerne. Har du noget til overs, så hæld det på glas og stil det på køl. Det kan også bruges som tomatsauce på en pizza eller i en pastaret. Det holder sig på køl i omkring 1 uge.

Tips
Har du ikke mod på at kaste dig ud i en hjemmelavet tomatsauce, kan man sagtens bruge en tomatsauce købt på glas.

Kyllingeruller
Opvarm ovnen på 225 grader.

Opvarm en pande med 2 spsk. olie. Hak spinatbladene groft og hvidløget fint og sauter det på panden i 2-3 minutter. Tag panden af varmen og kom spinaten i en skål. Tilsæt herefter ricotta og 4 spsk. revet parmesan og rør godt rundt.

Brug en kødhammer til at banke kyllingebrysterne så brede og flade som muligt. På midten af kyllingestykket placeres ca. 1 spsk. ricotta-spinatfyld i en stribe på den lange led. Rul kyllingen stramt sammen om fyldet, så enderne når sammen. Skær rullerne over i to, så du har kortere ruller.

I en skål piskes et æg, i en anden skål hældes rasp, 2 spsk. revet parmesan ost og lidt salt. Dyp først kyllingerullerne i æg og derefter rasp, sørg for hele rullen er godt dækket til. Fortsæt til alle kyllingebryst er rullet.

Et ildfastfad smøres med 2 spsk. olie og kyllingerullerne placeres i fadet med samlingen nedad.

Bag i ovnen på 225 grader i ca. 20-25 minutter. Imens skæres mozzarellaen ud i tynde skiver. Herefter tager du fadet ud af ovnen og placerer 1 spsk. tomatsauce og en skive mozzarella på hver kyllingerulle. Bag videre i ovnen på 200 grader i 3-5 minutter eller til du kan se osten er smeltet.


Personer:


Kyllingeruller
2 stk. kyllingebrystfilet4 stk. kyllingebrystfilet
½ dl rasp1 dl rasp
3 spsk. revet parmesan6 spsk. revet parmesan
75 g frisk spinat150 g frisk spinat
1 fed hvidløg2 fed hvidløg
2 spsk. olie4 spsk. olie
62.5 g ricotta125 g ricotta
½ stk. æg1 stk. æg
62.5 g mozzarella125 g mozzarella
Salt og peber Salt og peber

Tomatsauce (500 ml)
1½ spsk. olie til stegning3 spsk. olie til stegning
2 fed hvidløg4 fed hvidløg
½ bundt frisk basilikum1 bundt frisk basilikum
½ kg tomater1 kg tomater
Salt og peber Salt og peber


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Vi bruger Cookies

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik, marketing og optimering af indhold. Når du anvender hjemmesiden, accepterer du brugen af cookies. Du kan dog altid selv styre, hvilke cookies rema1000.dk skal arkivere på din enhed ved deaktivere eller aktivere forskelige typer af cookies i din browsers privatlivsinstillinger.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.