Balinesisk hellig karry-gris

Personer: 2
4


400 g nakkekam800 g nakkekam
1 stk. rødløg2 stk. rødløg
1 stk. løg2 stk. løg
1 stk. helt hvidløg2 stk. hele hvidløg
½ stk. chilifrugt1 stk. chilifrugt
½ stk. snackpeber1 stk. snackpeber
¼ stk. ananas½ stk. ananas
½ stk. lime1 stk. lime
¼ stk. blegselleri½ stk. blegselleri
½ stk. porre1 stk. porre
2 stk. limeblade4 stk. limeblade
1 dåse kokosmælk2 dåser kokosmælk
2.5 spsk. karry5 spsk. karry
¼ flaske hvidvin½ flaske hvidvin
1 spsk. stærk mango chutney2 spsk. stærk mango chutney
1 spsk. dijonsennep2 spsk. dijonsennep
1 spsk. hvidvinseddike2 spsk. hvidvinseddike
½ tsk. sambal oelek1 tsk. sambal oelek
½ spsk. tomatpuré1 spsk. tomatpuré
½ dåse flåede dåsetomater1 dåse flåede dåsetomater
½ stk. bouillonterning1 stk. bouillonterning
½ stk. bagekartoffel1 stk. bagekartoffel
½ bundt frisk koriander1 bundt frisk koriander

Tilberedning

Nakkefileten frigøres af snøringen og skæres i tern. Varm en stor gryde med lidt olivenolie, krydr kødet med salt og peber og brun det godt af i gryden. Skær løg, rødløg og chili i halve, tag hele hvidløgsfed og skær snackpeber i tykke skiver. Skær ananas og selleri i store stykker, lime i skiver og porrer i store skiver. Tilsæt alle grøntsagerne og vend dem sammen med kødet. Tilsæt 5 spsk. karry. Tilsæt mangochutney, eddike, sam- bal oelek, tomatpuré og dijonsennep. Tilsæt nu hvidvin og lad den koge ind til det halve. Tilsæt kokosmælken og flåede tomater samt en terning hønsebouil- lon. Lad retten koge op, tilsæt bagekartoffel i store tern og læg låg på. Skru ned og lad retten simre i halvanden time. (alternativt i ovnen på 180 grader i halvanden time). Det er vigtigt at retten ikke koger ind. Når retten er færdig, fjernes det overskydende fedt forsigtigt. Nu er retten klar til servering. Pynt retten med koriander, det ser flot ud og smager godt i denne ret. Hvide ris vil dæmpe det stærke, så det er en god idé at servere til.

Tips
Denne ret er ret stærk! Du kan skrue ned for styrken ved at spare på sambal oelek, karry og chili. Det er meget vigtigt at denne ret simrer og ikke koger!

Balinesisk hellig karry-gris

Tilberedning

Nakkefileten frigøres af snøringen og skæres i tern. Varm en stor gryde med lidt olivenolie, krydr kødet med salt og peber og brun det godt af i gryden. Skær løg, rødløg og chili i halve, tag hele hvidløgsfed og skær snackpeber i tykke skiver. Skær ananas og selleri i store stykker, lime i skiver og porrer i store skiver. Tilsæt alle grøntsagerne og vend dem sammen med kødet. Tilsæt 5 spsk. karry. Tilsæt mangochutney, eddike, sam- bal oelek, tomatpuré og dijonsennep. Tilsæt nu hvidvin og lad den koge ind til det halve. Tilsæt kokosmælken og flåede tomater samt en terning hønsebouil- lon. Lad retten koge op, tilsæt bagekartoffel i store tern og læg låg på. Skru ned og lad retten simre i halvanden time. (alternativt i ovnen på 180 grader i halvanden time). Det er vigtigt at retten ikke koger ind. Når retten er færdig, fjernes det overskydende fedt forsigtigt. Nu er retten klar til servering. Pynt retten med koriander, det ser flot ud og smager godt i denne ret. Hvide ris vil dæmpe det stærke, så det er en god idé at servere til.

Tips
Denne ret er ret stærk! Du kan skrue ned for styrken ved at spare på sambal oelek, karry og chili. Det er meget vigtigt at denne ret simrer og ikke koger!


Personer:


400 g nakkekam800 g nakkekam
1 stk. rødløg2 stk. rødløg
1 stk. løg2 stk. løg
1 stk. helt hvidløg2 stk. hele hvidløg
½ stk. chilifrugt1 stk. chilifrugt
½ stk. snackpeber1 stk. snackpeber
¼ stk. ananas½ stk. ananas
½ stk. lime1 stk. lime
¼ stk. blegselleri½ stk. blegselleri
½ stk. porre1 stk. porre
2 stk. limeblade4 stk. limeblade
1 dåse kokosmælk2 dåser kokosmælk
2.5 spsk. karry5 spsk. karry
¼ flaske hvidvin½ flaske hvidvin
1 spsk. stærk mango chutney2 spsk. stærk mango chutney
1 spsk. dijonsennep2 spsk. dijonsennep
1 spsk. hvidvinseddike2 spsk. hvidvinseddike
½ tsk. sambal oelek1 tsk. sambal oelek
½ spsk. tomatpuré1 spsk. tomatpuré
½ dåse flåede dåsetomater1 dåse flåede dåsetomater
½ stk. bouillonterning1 stk. bouillonterning
½ stk. bagekartoffel1 stk. bagekartoffel
½ bundt frisk koriander1 bundt frisk koriander


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.