Blomkålsgratin med chorizopølse

Personer: 2
4


½ stk. blomkålshoved1 stk. blomkålshoved
½ pakke chorizopølser1 pakke chorizopølser
1 stk. løg2 stk. løg
2 fed hvidløg4 fed hvidløg
½ tsk. dijonsennep1 tsk. dijonsennep
1½ dl fløde3 dl fløde
1½ spsk. rasp3 spsk. rasp
Salt og peber Salt og peber

Tilberedning

2/3 af blomkålshovedet laves til buketter som blancheres i letsaltet vand til de er al dente. Den anden 1/3 af blomkålshovedet hakkes fint. Chorizopølsen skæres i strimler. Løg og hvidløg skæres i skiver og sauteres af på en pande i lidt olivenolie sammen med chorizopølsen. Halvdelen af løg/chorizo blandingen hældes i et ildfast fad. Læg de blancherede blomkålsbuketter oven på løgblandingen. Kog fløde
og sennep op sammen med resten af løgblandingen og tilsæt halvdelen af de finthakkede blomkål. Krydr med salt og peber. Når fløden har kogt op, hældes flødeblandingen over fadet med løg/blomkålsblandingen. Drys resten af den rå finthakkede blomkål udover retten og drys til sidst med rasp. Sæt fadet i en forvarmet 200 grader varm ovn og tag den ud efter ca. 10 minutter.

Blomkålsgratin med chorizopølse

Tilberedning

2/3 af blomkålshovedet laves til buketter som blancheres i letsaltet vand til de er al dente. Den anden 1/3 af blomkålshovedet hakkes fint. Chorizopølsen skæres i strimler. Løg og hvidløg skæres i skiver og sauteres af på en pande i lidt olivenolie sammen med chorizopølsen. Halvdelen af løg/chorizo blandingen hældes i et ildfast fad. Læg de blancherede blomkålsbuketter oven på løgblandingen. Kog fløde
og sennep op sammen med resten af løgblandingen og tilsæt halvdelen af de finthakkede blomkål. Krydr med salt og peber. Når fløden har kogt op, hældes flødeblandingen over fadet med løg/blomkålsblandingen. Drys resten af den rå finthakkede blomkål udover retten og drys til sidst med rasp. Sæt fadet i en forvarmet 200 grader varm ovn og tag den ud efter ca. 10 minutter.


Personer:


½ stk. blomkålshoved1 stk. blomkålshoved
½ pakke chorizopølser1 pakke chorizopølser
1 stk. løg2 stk. løg
2 fed hvidløg4 fed hvidløg
½ tsk. dijonsennep1 tsk. dijonsennep
1½ dl fløde3 dl fløde
1½ spsk. rasp3 spsk. rasp
Salt og peber Salt og peber


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Vi bruger Cookies

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik, marketing og optimering af indhold. Når du anvender hjemmesiden, accepterer du brugen af cookies. Du kan dog altid selv styre, hvilke cookies rema1000.dk skal arkivere på din enhed ved deaktivere eller aktivere forskelige typer af cookies i din browsers privatlivsinstillinger.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.