Blomkålssuppe med bacon og pinjekerner

Personer: 2
4


¼ stk. blomkål½ stk. blomkål
½ stk. bagekartoffel1 stk. bagekartoffel
½ stk. helt hvidløg1 stk. helt hvidløg
½ stk. løg1 stk. løg
2 stk. laurbærblade4 stk. laurbærblade
½ spsk. frisk ingefær1 spsk. frisk ingefær
⅛ stk. muskatnød¼ stk. muskatnød
50 g smør100 g smør
½ tsk. dijonsennep1 tsk. dijonsennep
⅛ bundt frisk timian¼ bundt frisk timian
1½ spsk. hvidvinseddike3 spsk. hvidvinseddike
25 g pinjekerner50 g pinjekerner
50 g bacontern100 g bacontern
½ pakke brødcroutoner1 pakke brødcroutoner
10 g bredbladet persille20 g bredbladet persille
¼ l madlavningsfløde½ l madlavningsfløde
¼ l mælk½ l mælk

Tilberedning

Skær blomkål i mindre buketter. Læg 5-6 buketter til side. Skræl og skær kartoffel i mindre stykker, skræl hvidløg og skær i skiver samt hak løg.

Smelt smørret i en gryde og brun kartofler, blomkål, løg og hvidløg, revet muskatnød, laurbærblade, hakket ingefær og timian. Tilsæt dijonsennep, salt og peber. Efter et par minutter tilsættes hvidvinseddike. Lad suppen koge op og skru herefter lidt ned, tilsæt til sidst fløde og mælk og lad retten simre i ca. 30 minutter. Herefter blendes suppen godt.

Varm en pande med lidt olie, tilsæt de resterende blomkålsbuketter, pinjekerner og bacontern. Lad det hele stege ved svag varme til bacontern og pinjekerner er gyldne. Varm evt. den blendede suppe op.

Serveres i dybe tallerkener og drysses med croutoner og pandeblandingen.

Tips
Suppen er fryseegnet, så der kan evt. laves dobbelt portion.

Blomkålssuppe med bacon og pinjekerner

Tilberedning

Skær blomkål i mindre buketter. Læg 5-6 buketter til side. Skræl og skær kartoffel i mindre stykker, skræl hvidløg og skær i skiver samt hak løg.

Smelt smørret i en gryde og brun kartofler, blomkål, løg og hvidløg, revet muskatnød, laurbærblade, hakket ingefær og timian. Tilsæt dijonsennep, salt og peber. Efter et par minutter tilsættes hvidvinseddike. Lad suppen koge op og skru herefter lidt ned, tilsæt til sidst fløde og mælk og lad retten simre i ca. 30 minutter. Herefter blendes suppen godt.

Varm en pande med lidt olie, tilsæt de resterende blomkålsbuketter, pinjekerner og bacontern. Lad det hele stege ved svag varme til bacontern og pinjekerner er gyldne. Varm evt. den blendede suppe op.

Serveres i dybe tallerkener og drysses med croutoner og pandeblandingen.

Tips
Suppen er fryseegnet, så der kan evt. laves dobbelt portion.


Personer:


¼ stk. blomkål½ stk. blomkål
½ stk. bagekartoffel1 stk. bagekartoffel
½ stk. helt hvidløg1 stk. helt hvidløg
½ stk. løg1 stk. løg
2 stk. laurbærblade4 stk. laurbærblade
½ spsk. frisk ingefær1 spsk. frisk ingefær
⅛ stk. muskatnød¼ stk. muskatnød
50 g smør100 g smør
½ tsk. dijonsennep1 tsk. dijonsennep
⅛ bundt frisk timian¼ bundt frisk timian
1½ spsk. hvidvinseddike3 spsk. hvidvinseddike
25 g pinjekerner50 g pinjekerner
50 g bacontern100 g bacontern
½ pakke brødcroutoner1 pakke brødcroutoner
10 g bredbladet persille20 g bredbladet persille
¼ l madlavningsfløde½ l madlavningsfløde
¼ l mælk½ l mælk


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.