Bondebrød med surdej

1 brød


Surdej
10 g gær20 g gær
⅜ dl vand¾ dl vand
12.5 g fuldkornsrugmel25 g fuldkornsrugmel

Øvrige indgredienser
1½ dl vand3 dl vand
½ g olivenolie½ g olivenolie
250 g fuldkornsrugmel500 g fuldkornsrugmel
¼ spsk. fint salt½ spsk. fint salt

Tilberedning

Lav først surdejen. Rør gæren ud i vandet og tilsæt 25 g rugmel. Lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse.

Bland surdej, vand, olie, ½ spsk. fint salt og rugmel sammen og ælt til dejen er smidig.

Lad dejen hæve i et fad eller en skål med et klæde over i ca. 30 minutter på et lunt sted. Ælt dejen igennem og form den til et brød. Snit med en skarp kniv revner på skrå i brødet. Lad brødet efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i 20-30 minutter.

Bag brødet 10 minutter ved 280 grader varmluft. Skru herefter ned til 155 grader varmluft og bag igen ca. 35 minutter. Brødet skal lyde hult, når der bankes på det.

Pensl det bagte brød med lunkent vand og lad det køle af under et rent klæde.

Tips
Brødet kan med fordel bages en dag eller to, inden det skal spises.

Bondebrød med surdej

Tilberedning

Lav først surdejen. Rør gæren ud i vandet og tilsæt 25 g rugmel. Lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse.

Bland surdej, vand, olie, ½ spsk. fint salt og rugmel sammen og ælt til dejen er smidig.

Lad dejen hæve i et fad eller en skål med et klæde over i ca. 30 minutter på et lunt sted. Ælt dejen igennem og form den til et brød. Snit med en skarp kniv revner på skrå i brødet. Lad brødet efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i 20-30 minutter.

Bag brødet 10 minutter ved 280 grader varmluft. Skru herefter ned til 155 grader varmluft og bag igen ca. 35 minutter. Brødet skal lyde hult, når der bankes på det.

Pensl det bagte brød med lunkent vand og lad det køle af under et rent klæde.

Tips
Brødet kan med fordel bages en dag eller to, inden det skal spises.


Personer: 1 brød


Surdej
10 g gær20 g gær
⅜ dl vand¾ dl vand
12.5 g fuldkornsrugmel25 g fuldkornsrugmel

Øvrige indgredienser
1½ dl vand3 dl vand
½ g olivenolie½ g olivenolie
250 g fuldkornsrugmel500 g fuldkornsrugmel
¼ spsk. fint salt½ spsk. fint salt


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Vi bruger Cookies

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik, marketing og optimering af indhold. Når du anvender hjemmesiden, accepterer du brugen af cookies. Du kan dog altid selv styre, hvilke cookies rema1000.dk skal arkivere på din enhed ved deaktivere eller aktivere forskelige typer af cookies i din browsers privatlivsinstillinger.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.