Citrus/urteflæskesteg med spinatsalat


Opskriften er til ca. 8 personer
½ stk. Friland flæskesteg (ca. 1,4 kg)1 stk. Friland flæskesteg (ca. 1,4 kg)
Citronskal fra ½ økologisk citron Citronskal fra ½ økologisk citron
¼ håndfuld frisk rosmarin½ håndfuld frisk rosmarin
¼ håndfuld frisk salvie½ håndfuld frisk salvie
1 fed hvidløg2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie2 spsk. olivenolie
1 tsk. groft salt2 tsk. groft salt
Friskkværnet peber Friskkværnet peber

Spinatsalat
4 spsk. olivenolie8 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamicoeddike4 spsk. balsamicoeddike
1 fed hvidløg2 fed hvidløg
250 g små tomater500 g små tomater
50 g mandler100 g mandler
75 g frisk spinat150 g frisk spinat
½ tsk. salt1 tsk. salt
Friskkværnet peber Friskkværnet peber

Tilberedning

Riv skallen fra den halve citron. Hak hvidløg, rosmarin og salvie og bland det med den revne citron skal, salt, olivenolie og peber. Gnid stegen godt med blandingen, også på undersiden. Sørg for at komme godt ned mellem alle svær. Sæt stegen på en bradepande, så sværen ligger så jævnt som muligt. Brug evt. stanniol til at understøtte den, hvor den er lavest. Steg flæskestegen i 1 time og 15 minutter ved 200 grader eller til stegen har en centrumtemperatur på 60 grader.

Bland olivenolie, balsamicoeddike og knust hvidløg, salt og peber. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Bland halvdelen af dressingen med tomaterne og hæld dem i et stort fad. Bag tomaterne ved 150 grader i 45 minutter. Hak mandlerne groft og rist dem kort på panden i lidt olie.
Skyl spinatbladene, tør dem godt og fordel dem i et fladt fad. Fordel de bagte tomater ovenpå og hæld resten af dressingen over. Drys til sidst mandlerne på salaten.

Tips
Server evt. flæskestegen med ovnbagte kartofler.

Citrus/urteflæskesteg med spinatsalat

Tilberedning

Riv skallen fra den halve citron. Hak hvidløg, rosmarin og salvie og bland det med den revne citron skal, salt, olivenolie og peber. Gnid stegen godt med blandingen, også på undersiden. Sørg for at komme godt ned mellem alle svær. Sæt stegen på en bradepande, så sværen ligger så jævnt som muligt. Brug evt. stanniol til at understøtte den, hvor den er lavest. Steg flæskestegen i 1 time og 15 minutter ved 200 grader eller til stegen har en centrumtemperatur på 60 grader.

Bland olivenolie, balsamicoeddike og knust hvidløg, salt og peber. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Bland halvdelen af dressingen med tomaterne og hæld dem i et stort fad. Bag tomaterne ved 150 grader i 45 minutter. Hak mandlerne groft og rist dem kort på panden i lidt olie.
Skyl spinatbladene, tør dem godt og fordel dem i et fladt fad. Fordel de bagte tomater ovenpå og hæld resten af dressingen over. Drys til sidst mandlerne på salaten.

Tips
Server evt. flæskestegen med ovnbagte kartofler.


Personer:


Opskriften er til ca. 8 personer
½ stk. Friland flæskesteg (ca. 1,4 kg)1 stk. Friland flæskesteg (ca. 1,4 kg)
Citronskal fra ½ økologisk citron Citronskal fra ½ økologisk citron
¼ håndfuld frisk rosmarin½ håndfuld frisk rosmarin
¼ håndfuld frisk salvie½ håndfuld frisk salvie
1 fed hvidløg2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie2 spsk. olivenolie
1 tsk. groft salt2 tsk. groft salt
Friskkværnet peber Friskkværnet peber

Spinatsalat
4 spsk. olivenolie8 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamicoeddike4 spsk. balsamicoeddike
1 fed hvidløg2 fed hvidløg
250 g små tomater500 g små tomater
50 g mandler100 g mandler
75 g frisk spinat150 g frisk spinat
½ tsk. salt1 tsk. salt
Friskkværnet peber Friskkværnet peber


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.