Culotte med kartoffel/pastinakmos og svampe

Personer: 2
4


½ stk. culottestege1 stk. culottestege
vindruekerneolie til stegning vindruekerneolie til stegning
Salt og peber Salt og peber

Kartoffel/pastinakmos
3 stk. bagekartofler6 stk. bagekartofler
1½ stk. pastinak3 stk. pastinakker
62.5 g smør125 g smør
¼ l mælk½ l mælk
¼ stk. muskatnød½ stk. muskatnød
Salt og peber Salt og peber

Tilbehør
½ bakke champignoner1 bakke champignoner
2 stk. skalotteløg4 stk. skalotteløg
¼ bundt timian½ bundt timian
olie til stegning olie til stegning
Salt og peber Salt og peber

Tilberedning

Culotten krydres med salt og peber og lægges med fedtsiden nedad i et ildfast fad med lidt olie i bunden. Sæt fadet i en 200 grader forvarmet ovn 15 minutter på den ene side. Tag den ud af ovnen og vend culotten om og ind i ovnen igen i 15 minutter på den anden side. Tag den ud af ovnen og over på et bræt. Lad kødet hvile i 30 minutter. Imens laves tilbehøret og kartoffel/pastinakmosen.

Skræl kartofler og pastinakker og skær dem ud i grove stykker. Sæt en gryde over med vand sammen med kartoffel og pastinakker så det passer med at mosen laves, mens cu- lotten er i ovnen. Kog pastinakker og kartofler møre og uden salt. Mens det koger, varmes mælken sammen med smørret. Kartoflerne moses, tilsæt 1⁄2 revet muskatnød og den lune mælkeblanding. Hæld lidt i ad gangen under omrøring til den ønskede konsistens. Smages til med salt og peber. Lad mosen stå i gryden med låg på, så den holder sig varm.

Rens champignon. Hak løgene fint. Varm en pande op til middel varme og lynsteg halv- delen af champignonerne sammen med de hakkede løg og lidt timian. Gem lidt timian til pynt. Den anden halvdel af champignon skal skæres ud i tynde skiver og bruges til pynt.

Når kødet har hvilet i 30 minutter, skæres det ud i tynde skiver. Anret kød, kartoffelmos og svampeblanding og serveres straks.

Culotte med kartoffel/pastinakmos og svampe

Tilberedning

Culotten krydres med salt og peber og lægges med fedtsiden nedad i et ildfast fad med lidt olie i bunden. Sæt fadet i en 200 grader forvarmet ovn 15 minutter på den ene side. Tag den ud af ovnen og vend culotten om og ind i ovnen igen i 15 minutter på den anden side. Tag den ud af ovnen og over på et bræt. Lad kødet hvile i 30 minutter. Imens laves tilbehøret og kartoffel/pastinakmosen.

Skræl kartofler og pastinakker og skær dem ud i grove stykker. Sæt en gryde over med vand sammen med kartoffel og pastinakker så det passer med at mosen laves, mens cu- lotten er i ovnen. Kog pastinakker og kartofler møre og uden salt. Mens det koger, varmes mælken sammen med smørret. Kartoflerne moses, tilsæt 1⁄2 revet muskatnød og den lune mælkeblanding. Hæld lidt i ad gangen under omrøring til den ønskede konsistens. Smages til med salt og peber. Lad mosen stå i gryden med låg på, så den holder sig varm.

Rens champignon. Hak løgene fint. Varm en pande op til middel varme og lynsteg halv- delen af champignonerne sammen med de hakkede løg og lidt timian. Gem lidt timian til pynt. Den anden halvdel af champignon skal skæres ud i tynde skiver og bruges til pynt.

Når kødet har hvilet i 30 minutter, skæres det ud i tynde skiver. Anret kød, kartoffelmos og svampeblanding og serveres straks.


Personer:


½ stk. culottestege1 stk. culottestege
vindruekerneolie til stegning vindruekerneolie til stegning
Salt og peber Salt og peber

Kartoffel/pastinakmos
3 stk. bagekartofler6 stk. bagekartofler
1½ stk. pastinak3 stk. pastinakker
62.5 g smør125 g smør
¼ l mælk½ l mælk
¼ stk. muskatnød½ stk. muskatnød
Salt og peber Salt og peber

Tilbehør
½ bakke champignoner1 bakke champignoner
2 stk. skalotteløg4 stk. skalotteløg
¼ bundt timian½ bundt timian
olie til stegning olie til stegning
Salt og peber Salt og peber


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.