Desserten der bringer glæde

Personer: 2
4


½ dåse fersken fra dåse1 dåse fersken fra dåse
½ stk. vaniljestang1 stk. vaniljestang
1½ stk. æble3 stk. æble
1½ stk. pære3 stk. pærer
¼ stk. ananas½ stk. ananas
50 g smør100 g smør
25 g mandler50 g mandler
25 g hasselnødder50 g hasselnødder
½ tsk. salt1 tsk. salt
¾ spsk. dansk honning1 spsk. dansk honning
1 stk. appelsin2 stk. appelsiner
½ spsk. kanel1 spsk. kanel
½ dl cognac1 dl cognac
2 spsk. mørk chokolade4 spsk. mørk chokolade
½ bundt mynte1 bundt mynte

Marengs
1½ stk. pasteuriseret æggehvide3 stk. pasteuriserede æggehvider
½ stk. citron1 stk. citron
2 spsk. flormelis4 spsk. flormelis
5 stk. æggehvider10 stk. æggehvider

Tilberedning

Tag fersknerne og hæld dem op i en blender sammen med halvdelen af væden fra dåsen. Det hele blendes nu godt igennem i en blender. Smelt smørret på en pande sammen med 1 flækket vanillestang. Når smørret er bruset op, tilsættes skrællede og udkernede æbler og pærer i både samt ananas skrællet i grove stykker på panden. Tilsæt mandler og hasselnødder og rør jævnligt rundt ved svag varme. Drys med salt. Lad retten simre lidt videre og tilsæt så honningen og lad den smelte langsomt. Lad retten tage lidt farve og tilsæt appelsinsaften samt kanel. Lad appelsinsaften koge helt ind. Hvis der ikke er børn, der skal spise af denne dessert, kan der tilsættes lidt rom eller cognac. Mens appelsinsaften koger ind, tages et ildfast fad. Hæld fersken pureen op i fadet og tilsæt frugt og nødde blandingen.

Æggehvider, saft fra citron og flormelis piskes sammen i 10 minutter til æggehviderne er helt stive og skålen med massen kan vendes på hovedet, uden at det falder ud.

Drys med hakket chokolade, mynteblade og til sidst toppes med marengs. Sæt fadet i en forvarme ovn, der har stået på grill. Lad marengsen blive gylden på toppen og herefter tages retten ud igen og serveres straks.

Desserten der bringer glæde

Tilberedning

Tag fersknerne og hæld dem op i en blender sammen med halvdelen af væden fra dåsen. Det hele blendes nu godt igennem i en blender. Smelt smørret på en pande sammen med 1 flækket vanillestang. Når smørret er bruset op, tilsættes skrællede og udkernede æbler og pærer i både samt ananas skrællet i grove stykker på panden. Tilsæt mandler og hasselnødder og rør jævnligt rundt ved svag varme. Drys med salt. Lad retten simre lidt videre og tilsæt så honningen og lad den smelte langsomt. Lad retten tage lidt farve og tilsæt appelsinsaften samt kanel. Lad appelsinsaften koge helt ind. Hvis der ikke er børn, der skal spise af denne dessert, kan der tilsættes lidt rom eller cognac. Mens appelsinsaften koger ind, tages et ildfast fad. Hæld fersken pureen op i fadet og tilsæt frugt og nødde blandingen.

Æggehvider, saft fra citron og flormelis piskes sammen i 10 minutter til æggehviderne er helt stive og skålen med massen kan vendes på hovedet, uden at det falder ud.

Drys med hakket chokolade, mynteblade og til sidst toppes med marengs. Sæt fadet i en forvarme ovn, der har stået på grill. Lad marengsen blive gylden på toppen og herefter tages retten ud igen og serveres straks.


Personer:


½ dåse fersken fra dåse1 dåse fersken fra dåse
½ stk. vaniljestang1 stk. vaniljestang
1½ stk. æble3 stk. æble
1½ stk. pære3 stk. pærer
¼ stk. ananas½ stk. ananas
50 g smør100 g smør
25 g mandler50 g mandler
25 g hasselnødder50 g hasselnødder
½ tsk. salt1 tsk. salt
¾ spsk. dansk honning1 spsk. dansk honning
1 stk. appelsin2 stk. appelsiner
½ spsk. kanel1 spsk. kanel
½ dl cognac1 dl cognac
2 spsk. mørk chokolade4 spsk. mørk chokolade
½ bundt mynte1 bundt mynte

Marengs
1½ stk. pasteuriseret æggehvide3 stk. pasteuriserede æggehvider
½ stk. citron1 stk. citron
2 spsk. flormelis4 spsk. flormelis
5 stk. æggehvider10 stk. æggehvider


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.