Falafler

Personer: 2
4


1 dåse kikærter2 dåser kikærter
1½ stk. løg3 stk. løg
2 fed hvidløg4 fed hvidløg
¼ stk. frisk chili½ stk. frisk chili
1 stk. kartofler2 stk. kartofler
100 g rasp200 g rasp
½ stk. økologisk citron1 stk. økologisk citron
1 stk. æg2 stk. æg
½ tsk. stødt koriander1 tsk. stødt koriander
½ tsk. spidskommen1 tsk. spidskommen
4 stk. pitabrød8 stk. pitabrød
¾ dl olivenolie1½ dl olivenolie
¼ bundt persille½ bundt persille
½ stk. salathoved1 stk. salathoved
Salt og peber Salt og peber

Dressing
100 cremefraiche200 cremefraiche
½ stk. økologisk citron1 stk. økologisk citron
½ tsk. stødt koriander1 tsk. stødt koriander
½ tsk. mangochutney1 tsk. mangochutney
½ tsk. chilipulver1 tsk. chilipulver

Tilberedning

Kikærter uden væske kommes i en blender sammen med løg og to hele æg og en smule chili – skivet. Tilsæt hakket hvidløg, salt og peber og en smule citronsaft fra ½ citron. Spidskommen og koriander tilsættes også sammen med persille. Dernæst tilsættes olivenolie lidt ad gangen, så man kan styre konsistensen. Blendes godt af flere omgange. Tilsæt rasp lidt efter lidt. Riv to kartofler og pres al væden ud og tilsæt dem.

Lav dressingen af creme fraiche, revet skal fra en halv citron, salt og peber og lidt chilipulver, koriander og spidskommen. Det hele røres sammen med chutney. Her styrer man selv, hvor stærkt det skal være.

Steg falaflerne. 1 skefuld fars formes til en kugle og trykkes flad. Kommes ned i den varme olie. Steg dem forsigtigt til de er gyldne og sprøde. Kom ikke for mange i ad gangen. Tag dem op og lad dem dryppe af på køkkenrulle, så de ikke bliver bløde. Krydr med salt og peber.

Skyl salaten.

Varm pitabrødene på en varm pande. Kom dem ikke i ovnen, da de går i stykker og krakelerer. Kom falafel i brødet med et salatblad og tilsæt dressing.

Priser
Prisen på varerne er gennemsnitspriser fra januar 2018. Vi har omregnet priserne på den mængde af varen, som er brugt i opskrifterne. Eksempelvis har vi ikke taget prisen for en hel flaske olivenolie, hvis der kun bruges 1 dl

Falafler

Tilberedning

Kikærter uden væske kommes i en blender sammen med løg og to hele æg og en smule chili – skivet. Tilsæt hakket hvidløg, salt og peber og en smule citronsaft fra ½ citron. Spidskommen og koriander tilsættes også sammen med persille. Dernæst tilsættes olivenolie lidt ad gangen, så man kan styre konsistensen. Blendes godt af flere omgange. Tilsæt rasp lidt efter lidt. Riv to kartofler og pres al væden ud og tilsæt dem.

Lav dressingen af creme fraiche, revet skal fra en halv citron, salt og peber og lidt chilipulver, koriander og spidskommen. Det hele røres sammen med chutney. Her styrer man selv, hvor stærkt det skal være.

Steg falaflerne. 1 skefuld fars formes til en kugle og trykkes flad. Kommes ned i den varme olie. Steg dem forsigtigt til de er gyldne og sprøde. Kom ikke for mange i ad gangen. Tag dem op og lad dem dryppe af på køkkenrulle, så de ikke bliver bløde. Krydr med salt og peber.

Skyl salaten.

Varm pitabrødene på en varm pande. Kom dem ikke i ovnen, da de går i stykker og krakelerer. Kom falafel i brødet med et salatblad og tilsæt dressing.

Priser
Prisen på varerne er gennemsnitspriser fra januar 2018. Vi har omregnet priserne på den mængde af varen, som er brugt i opskrifterne. Eksempelvis har vi ikke taget prisen for en hel flaske olivenolie, hvis der kun bruges 1 dl


Personer:


1 dåse kikærter2 dåser kikærter
1½ stk. løg3 stk. løg
2 fed hvidløg4 fed hvidløg
¼ stk. frisk chili½ stk. frisk chili
1 stk. kartofler2 stk. kartofler
100 g rasp200 g rasp
½ stk. økologisk citron1 stk. økologisk citron
1 stk. æg2 stk. æg
½ tsk. stødt koriander1 tsk. stødt koriander
½ tsk. spidskommen1 tsk. spidskommen
4 stk. pitabrød8 stk. pitabrød
¾ dl olivenolie1½ dl olivenolie
¼ bundt persille½ bundt persille
½ stk. salathoved1 stk. salathoved
Salt og peber Salt og peber

Dressing
100 cremefraiche200 cremefraiche
½ stk. økologisk citron1 stk. økologisk citron
½ tsk. stødt koriander1 tsk. stødt koriander
½ tsk. mangochutney1 tsk. mangochutney
½ tsk. chilipulver1 tsk. chilipulver


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.