Frikadeller med kartoffelsalat og spidskål

Personer: 4


½ stk. løg1 stk. løg
½ stk. æg1 stk. æg
225 g hakket gris og kalv450 g hakket gris og kalv
¼ dl rugmel½ dl rugmel
½ tsk. groft salt1 tsk. groft salt
Peber Peber
1 dl minimælk2 dl minimælk
1 tsk. flydende margarine2 tsk. flydende margarine

Spidskålssalat
¼ stk. spidskål½ stk. spidskål
1½ stk. æble3 stk. æble
½ stk. rødløg1 stk. rødløg
1½ stk. forårsløg3 stk. forårsløg
50 g løse majs100 g løse majs
12.5 g valnødder25 g valnødder
1 spsk. hvidvinseddike2 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. rapsolie2 tsk. rapsolie
½ spsk. citronsaft1 spsk. citronsaft
¼ spsk. akaciehonning½ spsk. akaciehonning
½ tsk. groft salt1 tsk. groft salt
Peber Peber

Kartoffelsalat
400 g kartofler800 g kartofler
½ tsk. salt til kogning1 tsk. salt til kogning
½ stk. rødløg1 stk. rødløg
50 g radisser100 g radisser
½ bundt persille1 bundt persille
Timian Timian
Purløg Purløg
1½ spsk. rygeost3 spsk. rygeost
3 spsk. minimælk6 spsk. minimælk

Tilberedning

Rør kødet sejt med 1 tsk. groft salt og rør herefter rugmel i sammen med hakket, skrællet løg og æg. Rør væsken i lidt ad gangen og lad farsen hvile i køleskab mindst ½ time.

Form farsen til frikadeller. Hæld lidt flydende margarine på en pande, varm op og brun straks frikadellerne i ca. 2 minutter på hver side. Skru ned for varmen og steg frikadellerne færdige – ca. 4 minutter på hver side. Frikadellerne skal gennemsteges.

Skær spidskålen i tynde strimler, rødløg skæres i skiver og halveres, æblerne skæres i tynde både og forårsløg i tynde ringe. Tilsæt majskernerne.

Rør dressing af hvidvinseddike, olie, citronsaft, honning, 1 tsk. groft salt og peber røres sammen og vendes med salaten. Drys med grofthakkede valnødder.

Vask kartoflerne grundigt rene for jord og kog dem i rigeligt vand tilsat 1 tsk. groft salt i 10-15 minutter til de er møre.

Rens radiserne og skær dem i skiver.

Rør dressingen sammen af finthakket rødløg, finthakket purløg, finthakket persille, rygeost og mælk. Smag til med frisk timian og lidt peber.

Vend herefter kartofler og radiser i dressingen.

Tips
Spidskålen kan erstattes med andre af sæsonens kåltyper, som eksempelvis savoykål.

Frikadeller med kartoffelsalat og spidskål

Tilberedning

Rør kødet sejt med 1 tsk. groft salt og rør herefter rugmel i sammen med hakket, skrællet løg og æg. Rør væsken i lidt ad gangen og lad farsen hvile i køleskab mindst ½ time.

Form farsen til frikadeller. Hæld lidt flydende margarine på en pande, varm op og brun straks frikadellerne i ca. 2 minutter på hver side. Skru ned for varmen og steg frikadellerne færdige – ca. 4 minutter på hver side. Frikadellerne skal gennemsteges.

Skær spidskålen i tynde strimler, rødløg skæres i skiver og halveres, æblerne skæres i tynde både og forårsløg i tynde ringe. Tilsæt majskernerne.

Rør dressing af hvidvinseddike, olie, citronsaft, honning, 1 tsk. groft salt og peber røres sammen og vendes med salaten. Drys med grofthakkede valnødder.

Vask kartoflerne grundigt rene for jord og kog dem i rigeligt vand tilsat 1 tsk. groft salt i 10-15 minutter til de er møre.

Rens radiserne og skær dem i skiver.

Rør dressingen sammen af finthakket rødløg, finthakket purløg, finthakket persille, rygeost og mælk. Smag til med frisk timian og lidt peber.

Vend herefter kartofler og radiser i dressingen.

Tips
Spidskålen kan erstattes med andre af sæsonens kåltyper, som eksempelvis savoykål.


Personer: 4


½ stk. løg1 stk. løg
½ stk. æg1 stk. æg
225 g hakket gris og kalv450 g hakket gris og kalv
¼ dl rugmel½ dl rugmel
½ tsk. groft salt1 tsk. groft salt
Peber Peber
1 dl minimælk2 dl minimælk
1 tsk. flydende margarine2 tsk. flydende margarine

Spidskålssalat
¼ stk. spidskål½ stk. spidskål
1½ stk. æble3 stk. æble
½ stk. rødløg1 stk. rødløg
1½ stk. forårsløg3 stk. forårsløg
50 g løse majs100 g løse majs
12.5 g valnødder25 g valnødder
1 spsk. hvidvinseddike2 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. rapsolie2 tsk. rapsolie
½ spsk. citronsaft1 spsk. citronsaft
¼ spsk. akaciehonning½ spsk. akaciehonning
½ tsk. groft salt1 tsk. groft salt
Peber Peber

Kartoffelsalat
400 g kartofler800 g kartofler
½ tsk. salt til kogning1 tsk. salt til kogning
½ stk. rødløg1 stk. rødløg
50 g radisser100 g radisser
½ bundt persille1 bundt persille
Timian Timian
Purløg Purløg
1½ spsk. rygeost3 spsk. rygeost
3 spsk. minimælk6 spsk. minimælk


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Vi bruger Cookies

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik, marketing og optimering af indhold. Når du anvender hjemmesiden, accepterer du brugen af cookies. Du kan dog altid selv styre, hvilke cookies rema1000.dk skal arkivere på din enhed ved deaktivere eller aktivere forskelige typer af cookies i din browsers privatlivsinstillinger.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.