Farsbrød med kartoffelmos

Personer: 2
4


Farsbrød
200 g hakket oksekød400 g hakket oksekød
½ spsk. olie1 spsk. olie
½ stk. løg1 stk. løg
½ stk. gulerod1 stk. gulerod
1 fed hvidløg2 fed hvidløg
½ dl sojasauce1 dl sojasauce
½ tsk. peber1 tsk. peber
1 spsk. paprika2 spsk. paprika
50 g bacon i tern100 g bacon i tern
1 stk. æg2 stk. æg
½ dl ketchup1 dl ketchup

Kartoffelmos
2.5 stk. bagekartofler5 stk. bagekartofler
75 g smør150 g smør
¾ dl mælk1½ dl mælk
½ knivspids muskatnød1 knivspids muskatnød
1 tsk. salt2 tsk. salt
½ tsk. peber1 tsk. peber

Tilbehør
½ bakke tomater1 bakke tomater

Tilberedning

Farsbrød
Skræl gulerod samt pil løg og hvidløg. Herefter rives både gulerod samt løg og hvidløg fint.

Rør oksekød sammen med de revne grøntsager. Tilsæt soya, paprika, kværnet peber, ketchup, mel, bacon i tern og æg og rør farsen godt.

Tænd ovnen på 200 grader og smør et ildfast fad med olie.

Form kødfarsen til et farsbrød og læg det i det ildfaste fad. Stil fadet i ovnen, når ovnen er varmet op, og giv farsbrødet ca. 20 minutter.

Kartoffelmos
Begynd på kartoffelmosen, når farsbrødet er kommet i ovnen.

Skræl bagekartoflerne og del dem hver især i 4 stykker. Kog derefter kartoflerne i 20 minutter. Lad kartoflerne stå i det varme vand i 10 minutter efter kogning og hæld herefter vandet fra.

Brug en håndmixer til at røre godt rundt i kartoflerne. Tilsæt smør og lad det smelte med de varme mosede kartofler. Derefter tilsættes mælk og det hele røres sammen.

Tilsæt reven eller evt. stødt muskatnød og smag til med salt og peber.

Servering
Skær tomaterne i halve.

Fordel kartoffelmosen ovenpå det færdigtilberedte farsbrød og læg tomaterne på begge sider af farsbrødet.

Giv hele retten ca. 15 minutter i ovnen og servér straks derefter.

Farsbrød med kartoffelmos

Tilberedning

Farsbrød
Skræl gulerod samt pil løg og hvidløg. Herefter rives både gulerod samt løg og hvidløg fint.

Rør oksekød sammen med de revne grøntsager. Tilsæt soya, paprika, kværnet peber, ketchup, mel, bacon i tern og æg og rør farsen godt.

Tænd ovnen på 200 grader og smør et ildfast fad med olie.

Form kødfarsen til et farsbrød og læg det i det ildfaste fad. Stil fadet i ovnen, når ovnen er varmet op, og giv farsbrødet ca. 20 minutter.

Kartoffelmos
Begynd på kartoffelmosen, når farsbrødet er kommet i ovnen.

Skræl bagekartoflerne og del dem hver især i 4 stykker. Kog derefter kartoflerne i 20 minutter. Lad kartoflerne stå i det varme vand i 10 minutter efter kogning og hæld herefter vandet fra.

Brug en håndmixer til at røre godt rundt i kartoflerne. Tilsæt smør og lad det smelte med de varme mosede kartofler. Derefter tilsættes mælk og det hele røres sammen.

Tilsæt reven eller evt. stødt muskatnød og smag til med salt og peber.

Servering
Skær tomaterne i halve.

Fordel kartoffelmosen ovenpå det færdigtilberedte farsbrød og læg tomaterne på begge sider af farsbrødet.

Giv hele retten ca. 15 minutter i ovnen og servér straks derefter.


Personer:


Farsbrød
200 g hakket oksekød400 g hakket oksekød
½ spsk. olie1 spsk. olie
½ stk. løg1 stk. løg
½ stk. gulerod1 stk. gulerod
1 fed hvidløg2 fed hvidløg
½ dl sojasauce1 dl sojasauce
½ tsk. peber1 tsk. peber
1 spsk. paprika2 spsk. paprika
50 g bacon i tern100 g bacon i tern
1 stk. æg2 stk. æg
½ dl ketchup1 dl ketchup

Kartoffelmos
2.5 stk. bagekartofler5 stk. bagekartofler
75 g smør150 g smør
¾ dl mælk1½ dl mælk
½ knivspids muskatnød1 knivspids muskatnød
1 tsk. salt2 tsk. salt
½ tsk. peber1 tsk. peber

Tilbehør
½ bakke tomater1 bakke tomater


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Vi bruger Cookies

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik, marketing og optimering af indhold. Når du anvender hjemmesiden, accepterer du brugen af cookies. Du kan dog altid selv styre, hvilke cookies rema1000.dk skal arkivere på din enhed ved deaktivere eller aktivere forskelige typer af cookies i din browsers privatlivsinstillinger.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.