Glutenfri fastelavnsboller


15 g gær30 g gær
0.9 dl sødmælk1.8 dl sødmælk
⅖ tsk. husk/psyllium⅘ tsk. husk/psyllium
39 g smør78 g smør
1 stk. æg2 stk. æg
⅗ tsk. salt1.2 tsk. salt
⅕ tsk. kardemomme⅖ tsk. kardemomme
⅗ spsk. sukker1.2 spsk. sukker
100 g glutenfri finax mel200 g glutenfri finax mel

Fyld
0.1 stang vaniljestang⅕ stang vaniljestang
⅗ stk. æggeblomme1.2 stk. æggeblommer
14 g sukker28 g sukker
4 g majsstivelse8 g majsstivelse
½ dl sødmælk1 dl sødmælk
15 g marcipan30 g marcipan
15 g nougat30 g nougat

Tilberedning

Smelt smøren i en gryde og tilsæt herefter mælken. Opvarm blandingen til den når en temperatur på omkring 38 grader eller kropstemperatur.

Tag gryden af blusset og hæld den over i en skål, hvor gær, husk og sukker opløses i. Lad blandingen hvile i omkring 5 minutter.
Sigt melet i skålen. Det gør, at du undgår klumper, som er umulige at røre ud. Tilsæt herefter salt, æg og kardemomme og rør det grundigt sammen.

Lad dejen hæve lunt i 60 min. Imens blandes kagecremen.
I en gryde bringes mælk, korn fra vaniljestangen samt den tomme vaniljestang i kog. Samtidig piskes sukker og æggeblommer til det bliver lyst, næsten hvidt i en skål. I skålen med æggemassen tilsættes majsstivelse uden at der piskes. Tag vaniljestangen op af gryden og tilsæt nu vaniljemælken til skålen mens den piskes grundigt. Kom blandingen tilbage i gryden og lade det koge i omkring 1 minut eller til det skifter konsistens. Der skal piskes meget, så det ikke brænder på mens det varmes op. Tag gryden af blusset så snart cremen skifter konsistens. Stil cremen på køl med husholdningsfilm over indtil det skal bruges. Placer filmen så tæt på cremen som muligt så der undgås kondens.

Til de fastelavnsboller med marcipan og nougat formes dejen til boller med en ske på en bageplade med et stykke bagepapir. Med en lille teske laves en fordybning i bollen. Lav 10 kugler af marcipan og nougat på ca. 1,5 cm og læg den i hullet, der dækkes igen ved at bruge skeen.

Til dem med creme formes en fordybning i bollen, som fyldes med cirka 1-1,5 spiseskefuld afkølet creme. Her lukkes hullet ikke som på de forrige men bages åben.

Lad bollerne efterhæve i ca. 40 min. Forvarm ovnen til 225 grader.
Bag bollerne midt i ovnen i omkring 12-15 minutter.

Server bollerne lune.

Glutenfri fastelavnsboller

Tilberedning

Smelt smøren i en gryde og tilsæt herefter mælken. Opvarm blandingen til den når en temperatur på omkring 38 grader eller kropstemperatur.

Tag gryden af blusset og hæld den over i en skål, hvor gær, husk og sukker opløses i. Lad blandingen hvile i omkring 5 minutter.
Sigt melet i skålen. Det gør, at du undgår klumper, som er umulige at røre ud. Tilsæt herefter salt, æg og kardemomme og rør det grundigt sammen.

Lad dejen hæve lunt i 60 min. Imens blandes kagecremen.
I en gryde bringes mælk, korn fra vaniljestangen samt den tomme vaniljestang i kog. Samtidig piskes sukker og æggeblommer til det bliver lyst, næsten hvidt i en skål. I skålen med æggemassen tilsættes majsstivelse uden at der piskes. Tag vaniljestangen op af gryden og tilsæt nu vaniljemælken til skålen mens den piskes grundigt. Kom blandingen tilbage i gryden og lade det koge i omkring 1 minut eller til det skifter konsistens. Der skal piskes meget, så det ikke brænder på mens det varmes op. Tag gryden af blusset så snart cremen skifter konsistens. Stil cremen på køl med husholdningsfilm over indtil det skal bruges. Placer filmen så tæt på cremen som muligt så der undgås kondens.

Til de fastelavnsboller med marcipan og nougat formes dejen til boller med en ske på en bageplade med et stykke bagepapir. Med en lille teske laves en fordybning i bollen. Lav 10 kugler af marcipan og nougat på ca. 1,5 cm og læg den i hullet, der dækkes igen ved at bruge skeen.

Til dem med creme formes en fordybning i bollen, som fyldes med cirka 1-1,5 spiseskefuld afkølet creme. Her lukkes hullet ikke som på de forrige men bages åben.

Lad bollerne efterhæve i ca. 40 min. Forvarm ovnen til 225 grader.
Bag bollerne midt i ovnen i omkring 12-15 minutter.

Server bollerne lune.


Personer:


15 g gær30 g gær
0.9 dl sødmælk1.8 dl sødmælk
⅖ tsk. husk/psyllium⅘ tsk. husk/psyllium
39 g smør78 g smør
1 stk. æg2 stk. æg
⅗ tsk. salt1.2 tsk. salt
⅕ tsk. kardemomme⅖ tsk. kardemomme
⅗ spsk. sukker1.2 spsk. sukker
100 g glutenfri finax mel200 g glutenfri finax mel

Fyld
0.1 stang vaniljestang⅕ stang vaniljestang
⅗ stk. æggeblomme1.2 stk. æggeblommer
14 g sukker28 g sukker
4 g majsstivelse8 g majsstivelse
½ dl sødmælk1 dl sødmælk
15 g marcipan30 g marcipan
15 g nougat30 g nougat


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Vi bruger Cookies

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik, marketing og optimering af indhold. Når du anvender hjemmesiden, accepterer du brugen af cookies. Du kan dog altid selv styre, hvilke cookies rema1000.dk skal arkivere på din enhed ved deaktivere eller aktivere forskelige typer af cookies i din browsers privatlivsinstillinger.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.