Focaccia med grønkål og sorte oliven

Personer: 2
4


Brødet:
12.5 g gær25 g gær
2.25 dl lunken vand4.5 dl lunken vand
1 tsk. salt2 tsk. salt
¼ dl olivenolie½ dl olivenolie
225 g økologisk grønkål450 g økologisk grønkål
275 g Hvedemel550 g Hvedemel

Til toppen:
¼ dl Olivenolie½ dl Olivenolie
1 stilk frisk rosmarin2 stilke frisk rosmarin
50 g sorte oliven uden sten100 g sorte oliven uden sten
flagesalt flagesalt

Tilberedning

Hæld kogende vand over grønkålen, så det lige dækker. Sigt derefter det overskydende vand fra den optøede grønkål, og pres den resterende væske godt ud af grønkålen.
Opløs gæren i det lune vand og tilsæt derefter resten af ingredienserne til focacciabrødet.
Ælt dejen godt og lad den stå og trække i 1 time.
Kom bagepapir i et ildfast fad tilsæt halvdelen af olien fra toppingen og kom dejen deri. Kom resten af olien over dejen og tryk dejen godt ud til siderne med fingerspidserne. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 ,5 time.

Toppen:
Halvér de sorte oliven og del rosmarinstilkene i grove stykker.
Tænd ovnen på 200 C
Fordel oliven og rosmarinen og tryk dem ned med fingerspidserne. Den sidste del af olien hældes over brødet. Drys derefter med flage salt.
Bag focacciabrødet i ca. 45 minutter
Tag focacciabrødet ud af det ildfaste fad og lad det afkøle på en bagerist.

Tip: Vælg økologiske ingredienser for meget mere økologi!

Focaccia med grønkål og sorte oliven

Tilberedning

Hæld kogende vand over grønkålen, så det lige dækker. Sigt derefter det overskydende vand fra den optøede grønkål, og pres den resterende væske godt ud af grønkålen.
Opløs gæren i det lune vand og tilsæt derefter resten af ingredienserne til focacciabrødet.
Ælt dejen godt og lad den stå og trække i 1 time.
Kom bagepapir i et ildfast fad tilsæt halvdelen af olien fra toppingen og kom dejen deri. Kom resten af olien over dejen og tryk dejen godt ud til siderne med fingerspidserne. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 ,5 time.

Toppen:
Halvér de sorte oliven og del rosmarinstilkene i grove stykker.
Tænd ovnen på 200 C
Fordel oliven og rosmarinen og tryk dem ned med fingerspidserne. Den sidste del af olien hældes over brødet. Drys derefter med flage salt.
Bag focacciabrødet i ca. 45 minutter
Tag focacciabrødet ud af det ildfaste fad og lad det afkøle på en bagerist.

Tip: Vælg økologiske ingredienser for meget mere økologi!


Personer:


Brødet:
12.5 g gær25 g gær
2.25 dl lunken vand4.5 dl lunken vand
1 tsk. salt2 tsk. salt
¼ dl olivenolie½ dl olivenolie
225 g økologisk grønkål450 g økologisk grønkål
275 g Hvedemel550 g Hvedemel

Til toppen:
¼ dl Olivenolie½ dl Olivenolie
1 stilk frisk rosmarin2 stilke frisk rosmarin
50 g sorte oliven uden sten100 g sorte oliven uden sten
flagesalt flagesalt


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.