Forloren hare

Personer:
2
4
250 g hakket grisekød500 g hakket grisekød
¾ tsk. salt1½ tsk. salt
¼ tsk. peber½ tsk. peber
1 stk. æg2 stk. æg
1 dl bouillon2 dl bouillon
¼ dl rasp½ dl rasp
4 skiver bacon7 skiver bacon
Sauce
1 dl mælk2 dl mælk
¾ dl fløde½ dl fløde
½ spsk. ribsgelé1 spsk. ribsgelé
Jævner til sauce Jævner til sauce
Kulør Kulør
Tilberedning
Rør kødet med salt, peber og æg. Tilsæt rasp. Tilsæt bouillon lidt efter lidt. Form farsen til et aflangt brød. Læg det i et ovnfast fad med baconskiverne lagt på tværs af farsen. Sæt farsbrødet i ovnen. Tænd ovnen på 200 grader. Efter ca. 15 minutter hældes vand og mælk ved ”haren” for at give sauce. Lad ”haren” stege i alt ca. 1 time. Stik en kødnål i ”haren”. Kødsaften skal være klar, så er den gennemstegt. Tag ”haren” ud og hold den varm. Si skyen over i en gryde, tilsæt fløde og ribsgelé.Giv saucen et opkog. Drys saucejævner i og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. kulør.
Serveres med kogte kartofler samt salat, tomat, agurk og evt. dressing.
Forloren hare

Tilberedning
Rør kødet med salt, peber og æg. Tilsæt rasp. Tilsæt bouillon lidt efter lidt. Form farsen til et aflangt brød. Læg det i et ovnfast fad med baconskiverne lagt på tværs af farsen. Sæt farsbrødet i ovnen. Tænd ovnen på 200 grader. Efter ca. 15 minutter hældes vand og mælk ved ”haren” for at give sauce. Lad ”haren” stege i alt ca. 1 time. Stik en kødnål i ”haren”. Kødsaften skal være klar, så er den gennemstegt. Tag ”haren” ud og hold den varm. Si skyen over i en gryde, tilsæt fløde og ribsgelé.Giv saucen et opkog. Drys saucejævner i og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. kulør.
Serveres med kogte kartofler samt salat, tomat, agurk og evt. dressing.
Personer:
250 g hakket grisekød500 g hakket grisekød
¾ tsk. salt1½ tsk. salt
¼ tsk. peber½ tsk. peber
1 stk. æg2 stk. æg
1 dl bouillon2 dl bouillon
¼ dl rasp½ dl rasp
4 skiver bacon7 skiver bacon
Sauce
1 dl mælk2 dl mælk
¾ dl fløde½ dl fløde
½ spsk. ribsgelé1 spsk. ribsgelé
Jævner til sauce Jævner til sauce
Kulør Kulør