Frikadeller med rugbrød og salat

Personer: 1


Frikadeller
225 g hakket kalve og grisekød450 g hakket kalve og grisekød
½ dl havregryn1 dl havregryn
½ stk. æg1 stk. æg
1 dl skummetmælk2 dl skummetmælk
½ stk. løg1 stk. løg
½ tsk. groft salt1 tsk. groft salt
peber peber

Bønnesalat
62.5 g frosne grønne bønner125 g frosne grønne bønner
⅛ stk. rødt æble¼ stk. rødt æble
⅛ stk. rødløg¼ stk. rødløg
⅛ stk. rød peberfrugt¼ stk. rød peberfrugt
7 stk. valnødder3 stk. valnødder
½ tsk. rapsolie1 tsk. rapsolie
¼ spsk. hvidvinseddike½ spsk. hvidvinseddike
⅛ tsk. honning¼ tsk. honning

Tilbehør
1 skive fuldkornsrugbrød2 skiver fuldkornsrugbrød

Tilberedning

Frikadeller
OBS! Med denne portion bliver der 14 frikadeller. Brug 2 stk. til 1 person.

Skræl og hak løget fint.

Rør kødet med havregryn, æg, mælk, hakket løg, 1 tsk. groft salt og peber. Form farsen til 14 frikadeller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Frikadellerne kan evt. vendes halvvejs for at få en jævn overflade.

Bønnesalat
Kog de frosne bønner i usaltet vand i et par minutter og lad dem køle af. Skær æblet i tynde skiver og skær løg, peberfrugt og valnødder i små stykker. Bland det hele sammen. Rør en dressing af rapsolie, hvidvinseddike og honning og vend i salaten.

Server 2 frikadeller med bønnesalat og rugbrød.

Tips
Frikadellerne kan nemt peppes lidt op ved at tilsætte krydderier og/eller finthakkede krydderurter, eksempelvis persille, basilikum, karse, spidskommen chili eller hvidløg.

Lav med fordel en dobbelt portion frikadeller og brug den ene portion til aftensmad. Den resterende halvdel kan nedfryses i små portioner til frokost.

Frikadeller med rugbrød og salat

Tilberedning

Frikadeller
OBS! Med denne portion bliver der 14 frikadeller. Brug 2 stk. til 1 person.

Skræl og hak løget fint.

Rør kødet med havregryn, æg, mælk, hakket løg, 1 tsk. groft salt og peber. Form farsen til 14 frikadeller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Frikadellerne kan evt. vendes halvvejs for at få en jævn overflade.

Bønnesalat
Kog de frosne bønner i usaltet vand i et par minutter og lad dem køle af. Skær æblet i tynde skiver og skær løg, peberfrugt og valnødder i små stykker. Bland det hele sammen. Rør en dressing af rapsolie, hvidvinseddike og honning og vend i salaten.

Server 2 frikadeller med bønnesalat og rugbrød.

Tips
Frikadellerne kan nemt peppes lidt op ved at tilsætte krydderier og/eller finthakkede krydderurter, eksempelvis persille, basilikum, karse, spidskommen chili eller hvidløg.

Lav med fordel en dobbelt portion frikadeller og brug den ene portion til aftensmad. Den resterende halvdel kan nedfryses i små portioner til frokost.


Personer: 1


Frikadeller
225 g hakket kalve og grisekød450 g hakket kalve og grisekød
½ dl havregryn1 dl havregryn
½ stk. æg1 stk. æg
1 dl skummetmælk2 dl skummetmælk
½ stk. løg1 stk. løg
½ tsk. groft salt1 tsk. groft salt
peber peber

Bønnesalat
62.5 g frosne grønne bønner125 g frosne grønne bønner
⅛ stk. rødt æble¼ stk. rødt æble
⅛ stk. rødløg¼ stk. rødløg
⅛ stk. rød peberfrugt¼ stk. rød peberfrugt
7 stk. valnødder3 stk. valnødder
½ tsk. rapsolie1 tsk. rapsolie
¼ spsk. hvidvinseddike½ spsk. hvidvinseddike
⅛ tsk. honning¼ tsk. honning

Tilbehør
1 skive fuldkornsrugbrød2 skiver fuldkornsrugbrød


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Vi bruger Cookies

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik, marketing og optimering af indhold. Når du anvender hjemmesiden, accepterer du brugen af cookies. Du kan dog altid selv styre, hvilke cookies rema1000.dk skal arkivere på din enhed ved deaktivere eller aktivere forskelige typer af cookies i din browsers privatlivsinstillinger.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.