Glaseret hamburgerryg med dampet grønt

Personer: 2
4


½ kg hamburgerryg1 kg hamburgerryg
½ l vand1 l vand
½ flaske øl1 flaske øl
½ stk. laurbærblad1 stk. laurbærblad
Peber Peber

Kartofler
½ kg kartofler1 kg kartofler
7.5 g smør15 g smør
2 stk. timianblade4 stk. timianblade
½ tsk. groft salt1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber Friskkværnet peber

Glasering
½ spsk. dijonsennep1 spsk. dijonsennep
1 spsk. brun farin2 spsk. brun farin
1½ spsk. cornflakes3 spsk. cornflakes

Dampet grønt
2 stk. porrer4 stk. porrer
2 stk. gulerødder4 stk. gulerødder
1½ dl hvid mælkesauce3 dl hvid mælkesauce

Tilberedning

Hamburgerryg
Læg kødet i en gryde med vand og øl. Bring det i kog og fjern skummet fra overfladen. Tilsæt derefter laurbærblad og peberkorn.

Kog hamburgerryggen ved svag varme og under låg i ca. 45 minutter. Efter ca. 30 minutter måles kernetemperaturen. Når den er ca. 60 grader, er den færdigkogt.

Kartofler
Imens hamburgerryggen koger skrubbes kartoflerne, hvorefter de lægges på en plade med bagepapir. Fordel det smeltede smør over kartoflerne og drys med timian, salt og peber.

Bag kartoflerne midt i ovnen ved 225 grader i ca. 40 minutter. Vend dem et par gange undervejs, så de bliver ensartede gyldne. Tag kartoflerne ud og hold dem varme.

Skru ovnen op til 250 grader.

Glasering
Tag kødet op af gryden og fjern et eventuelt net – gem kogevandet til grønsagerne.

Rør sennep og farin godt sammen, smør det på kødet og drys de knuste cornflakes over. Glaser hamburgerryggen midt i den 250 grader varme ovn til overfladen er gylden.

Dampet grønt
Bring atter kogevandet fra kødet i kog. Tilsæt porrer i skrå skiver og gulerødder i stave og kog dem ved jævn varme og uden låg i ca. 7 minutter.

Kom saucen i en gryde og varm den godt igennem.

Skær halvdelen af hamburgerryggen i tynde skiver og server dem med kartofler, grønsager og sauce.

Tips
Brug resten af den kolde hamburgerryg i madpakken.

Glaseret hamburgerryg med dampet grønt

Tilberedning

Hamburgerryg
Læg kødet i en gryde med vand og øl. Bring det i kog og fjern skummet fra overfladen. Tilsæt derefter laurbærblad og peberkorn.

Kog hamburgerryggen ved svag varme og under låg i ca. 45 minutter. Efter ca. 30 minutter måles kernetemperaturen. Når den er ca. 60 grader, er den færdigkogt.

Kartofler
Imens hamburgerryggen koger skrubbes kartoflerne, hvorefter de lægges på en plade med bagepapir. Fordel det smeltede smør over kartoflerne og drys med timian, salt og peber.

Bag kartoflerne midt i ovnen ved 225 grader i ca. 40 minutter. Vend dem et par gange undervejs, så de bliver ensartede gyldne. Tag kartoflerne ud og hold dem varme.

Skru ovnen op til 250 grader.

Glasering
Tag kødet op af gryden og fjern et eventuelt net – gem kogevandet til grønsagerne.

Rør sennep og farin godt sammen, smør det på kødet og drys de knuste cornflakes over. Glaser hamburgerryggen midt i den 250 grader varme ovn til overfladen er gylden.

Dampet grønt
Bring atter kogevandet fra kødet i kog. Tilsæt porrer i skrå skiver og gulerødder i stave og kog dem ved jævn varme og uden låg i ca. 7 minutter.

Kom saucen i en gryde og varm den godt igennem.

Skær halvdelen af hamburgerryggen i tynde skiver og server dem med kartofler, grønsager og sauce.

Tips
Brug resten af den kolde hamburgerryg i madpakken.


Personer:


½ kg hamburgerryg1 kg hamburgerryg
½ l vand1 l vand
½ flaske øl1 flaske øl
½ stk. laurbærblad1 stk. laurbærblad
Peber Peber

Kartofler
½ kg kartofler1 kg kartofler
7.5 g smør15 g smør
2 stk. timianblade4 stk. timianblade
½ tsk. groft salt1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber Friskkværnet peber

Glasering
½ spsk. dijonsennep1 spsk. dijonsennep
1 spsk. brun farin2 spsk. brun farin
1½ spsk. cornflakes3 spsk. cornflakes

Dampet grønt
2 stk. porrer4 stk. porrer
2 stk. gulerødder4 stk. gulerødder
1½ dl hvid mælkesauce3 dl hvid mælkesauce


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.