Gråand med champignon a la creme

Personer: 2
4


1 stk. gråand2 stk. gråænder
2 skiver Ingefær4 skiver Ingefær
½ bundt timian1 bundt timian
2.5 stængler rosmarin5 stængler rosmarin
smør til pensling smør til pensling
2 stk. brystflæsk i skiver4 stk. brystflæsk i skiver
1 bakke champignoner2 bakker champignoner
50 g smør100 g smør
½ spsk. olie til stegning1 spsk. olie til stegning
1 stk. skalotteløg2 stk. skalotteløg
1 fed hvidløg2 fed hvidløg
½ dl hvidvin1 dl hvidvin
½ stk. citron1 stk. citron
¼ l piskefløde½ l piskefløde
Salt og peber Salt og peber

Tilberedning

Gråænder
Gråænderne fyldes med timian, rosmarin samt ingefær. Krydres med salt og peber både udvendigt og indvendigt. Smør ænderne godt ind i smør udvendigt. Læg timiankviste og flæskestykker ovenpå ænderne. Læg dem i et ildfast fad og stil dem i en 200 grader forvarmet ovn i 25 minutter. Herefter fjernes flæskestykkerne, og ænderne steges yderligere 10 minutter i ovnen.
Bemærk ved denne stegetid bliver ænderne røde, ønskes de gennemstegt forlænges stegetiden.

Tag dem ud af ovnen og lad dem hvile i 35 minutter tildækket.



Champignon a la creme
Pil skalotteløg og hvidløg og snit dem i ringe og skiver. Smelt smørret og sauter løg og hvidløg på panden. Tilsæt de rensede champignon og vend dem sammen med løgene. Tilsæt hvidvin, citronsaft og fløde og lad det koge op. Skru ned for blusset og lad det koge ind i 5 minutter.

Del ænderne i 2. Anret champignon saucen på tallerkener og læg en halv gråand på hver tallerken. Serveres straks.

Gråand med champignon a la creme

Tilberedning

Gråænder
Gråænderne fyldes med timian, rosmarin samt ingefær. Krydres med salt og peber både udvendigt og indvendigt. Smør ænderne godt ind i smør udvendigt. Læg timiankviste og flæskestykker ovenpå ænderne. Læg dem i et ildfast fad og stil dem i en 200 grader forvarmet ovn i 25 minutter. Herefter fjernes flæskestykkerne, og ænderne steges yderligere 10 minutter i ovnen.
Bemærk ved denne stegetid bliver ænderne røde, ønskes de gennemstegt forlænges stegetiden.

Tag dem ud af ovnen og lad dem hvile i 35 minutter tildækket.



Champignon a la creme
Pil skalotteløg og hvidløg og snit dem i ringe og skiver. Smelt smørret og sauter løg og hvidløg på panden. Tilsæt de rensede champignon og vend dem sammen med løgene. Tilsæt hvidvin, citronsaft og fløde og lad det koge op. Skru ned for blusset og lad det koge ind i 5 minutter.

Del ænderne i 2. Anret champignon saucen på tallerkener og læg en halv gråand på hver tallerken. Serveres straks.


Personer:


1 stk. gråand2 stk. gråænder
2 skiver Ingefær4 skiver Ingefær
½ bundt timian1 bundt timian
2.5 stængler rosmarin5 stængler rosmarin
smør til pensling smør til pensling
2 stk. brystflæsk i skiver4 stk. brystflæsk i skiver
1 bakke champignoner2 bakker champignoner
50 g smør100 g smør
½ spsk. olie til stegning1 spsk. olie til stegning
1 stk. skalotteløg2 stk. skalotteløg
1 fed hvidløg2 fed hvidløg
½ dl hvidvin1 dl hvidvin
½ stk. citron1 stk. citron
¼ l piskefløde½ l piskefløde
Salt og peber Salt og peber


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.