Gratinerede hvide bønner og blomkål med fuldkornsspaghetti - 4 personer

Bønner og blomkål
75 g tørrede hvide bønner150 g tørrede hvide bønner
¼ tsk. fint salt½ tsk. fint salt
150 g blomkål300 g blomkål
1 stk. gulerod2 stk. gulerødder
½ stk. løg1 stk. løg
1 spsk. rapsolie2 spsk. rapsolie
1 tsk. karry2 tsk. karry
2 dl grøntsagsbouillon4 dl grøntsagsbouillon
½ spsk. hakket persille1 spsk. hakket persille
½ tsk. frisk basilikum1 tsk. frisk basilikum
¼ tsk. fint salt½ tsk. fint salt
Peber Peber
Gratinering
½ stk. æg1 stk. æg
½ dl minimælk1 dl minimælk
1 spsk. sesamfrø2 spsk. sesamfrø
Pasta
125 g fuldkornsspaghetti250 g fuldkornsspaghetti
½ tsk. fint salt1 tsk. fint salt
Nøglehulsopskrift - 4 oktober 2013
Tilberedning
Skyl og udblød bønnerne i vand 10-12 timer. Skyl dem og kog dem i frisk vand tilsat ½ tsk. fint salt i ca. 30 minutter og hæld vandet fra.Rens blomkålen, del den i små buketter og skær stokken i små tern. Skræl gulerødderne og skær dem i tern. Rens løget og hak det groft.
Svits grøntsagerne i olie og karry, tilsæt bouillon og hakkede krydderurter. Lad retten simre under låg i 10 minutter. Tilsæt de kogte bønner og smag til med ½ tsk. fint salt og peber.
Kog fuldkornspastaen efter anvisning på pakken i vand tilsat 1 tsk. fint salt. Hæld vandet fra og fordel den i bunden af et ovnfast fad. Hæld grøntsagsblandingen over pastaen.
Pisk æg, minimælk og sesamfrø sammen og fordel henover grøntsagerne. Gratiner retten i ovnen i 20 minutter ved 225 grader.
Gratinerede hvide bønner og blomkål med fuldkornsspaghetti - 4 personer

Tilberedning
Skyl og udblød bønnerne i vand 10-12 timer. Skyl dem og kog dem i frisk vand tilsat ½ tsk. fint salt i ca. 30 minutter og hæld vandet fra.Rens blomkålen, del den i små buketter og skær stokken i små tern. Skræl gulerødderne og skær dem i tern. Rens løget og hak det groft.
Svits grøntsagerne i olie og karry, tilsæt bouillon og hakkede krydderurter. Lad retten simre under låg i 10 minutter. Tilsæt de kogte bønner og smag til med ½ tsk. fint salt og peber.
Kog fuldkornspastaen efter anvisning på pakken i vand tilsat 1 tsk. fint salt. Hæld vandet fra og fordel den i bunden af et ovnfast fad. Hæld grøntsagsblandingen over pastaen.
Pisk æg, minimælk og sesamfrø sammen og fordel henover grøntsagerne. Gratiner retten i ovnen i 20 minutter ved 225 grader.
Personer:
Bønner og blomkål
75 g tørrede hvide bønner150 g tørrede hvide bønner
¼ tsk. fint salt½ tsk. fint salt
150 g blomkål300 g blomkål
1 stk. gulerod2 stk. gulerødder
½ stk. løg1 stk. løg
1 spsk. rapsolie2 spsk. rapsolie
1 tsk. karry2 tsk. karry
2 dl grøntsagsbouillon4 dl grøntsagsbouillon
½ spsk. hakket persille1 spsk. hakket persille
½ tsk. frisk basilikum1 tsk. frisk basilikum
¼ tsk. fint salt½ tsk. fint salt
Peber Peber
Gratinering
½ stk. æg1 stk. æg
½ dl minimælk1 dl minimælk
1 spsk. sesamfrø2 spsk. sesamfrø
Pasta
125 g fuldkornsspaghetti250 g fuldkornsspaghetti
½ tsk. fint salt1 tsk. fint salt