Grillede kamben med hjemmelavet BBQ sauce (sous vide)

Personer: 2
4


Økologiske spareribs
¾ kg Øko ribben, evt. delt i halve1½ kg Øko ribben, evt. delt i halve

Rub
1.25 spsk. brun farin2.5 spsk. brun farin
¾ spsk. sukker1½ spsk. sukker
½ spsk. røget paprika1 spsk. røget paprika
½ spsk. Hvidløgspulver1 spsk. Hvidløgspulver
½ spsk. løgpulver1 spsk. løgpulver
½ knivspids stødt cayennepeber1 knivspids stødt cayennepeber
½ tsk. salt1 tsk. salt
½ knivspids tørret chili1 knivspids tørret chili

BBQ sauce
2 spsk. ketchup4 spsk. ketchup
2.5 fed hvidløg5 fed hvidløg
⅛ dl æbleeddike¼ dl æbleeddike
25 g brun farin50 g brun farin
½ knivspids chiliflager1 knivspids chiliflager
½ spsk. worchester sauce1 spsk. worchester sauce
½ tsk. sennepspulver1 tsk. sennepspulver
¼ dl appelsinjuice½ dl appelsinjuice

Tilberedning

Sous vide før marinering og grill
1. Bland alle ingredienserne til rub.

2. Fjern hinden på bagsiden af ribbenene og gnid kødet med rub (brug kun halvdelen af normal mængde, da sous vide-tilberedningen forstærker smagen).

3. Fold et stykke sous vide-pose om benenderne (så de ikke prikker hul i posen), læg det hele i en pose og vakuumer det. Lad det gerne trække op til et døgn på køl.

4. Tilbered efter ønske (her er brugt 64 grader/24:00).

5. Gem evt. kødet på køl (se mere under tips).

6. Tag kødet ud af posen (posens væske kan bruges til sauce) og dup kødet HELT tørt (brug køkkenrulle eller et rent viskestykke).

Eller


Kogning før marinering og grill
Varm vand og salt i en stor gryde og kog ribbenene i ca. 30 minutter. Tag dem op og lad dem afdryppe.

Grill kødet
1. Bland alle ingredienser til BBQ sauce i en gryde. Kog i 20 minutter til den tykner.

2. Tænd grillen, så den bliver ca. 250 grader ( høj varme) i den ene side og ca. 130 grader (halv varme) i den anden side. Lad risten blive gennemvarm.

3. Læg stykkerne med bensiden nedad på den halvvarme side, sæt låget på og lad dem grille i 10 minutter.

4. Pensl med BBQ-sauce og flyt til den varme side og lad dem grille 5-6 minutter til saucen er tørret ind.

5. Pensl igen med BBQ-sauce og lad stykkerne grille 5 minutter endnu indtil saucen er blevet klistret.

Server
Pensl evt. med et tredje lag BBQ-sauce ved serveringen og/eller server ekstra sauce til.
Server en lækre tomatsalat til de nye grillet spareribs.

Grillede kamben med hjemmelavet BBQ sauce (sous vide)

Tilberedning

Sous vide før marinering og grill
1. Bland alle ingredienserne til rub.

2. Fjern hinden på bagsiden af ribbenene og gnid kødet med rub (brug kun halvdelen af normal mængde, da sous vide-tilberedningen forstærker smagen).

3. Fold et stykke sous vide-pose om benenderne (så de ikke prikker hul i posen), læg det hele i en pose og vakuumer det. Lad det gerne trække op til et døgn på køl.

4. Tilbered efter ønske (her er brugt 64 grader/24:00).

5. Gem evt. kødet på køl (se mere under tips).

6. Tag kødet ud af posen (posens væske kan bruges til sauce) og dup kødet HELT tørt (brug køkkenrulle eller et rent viskestykke).

Eller


Kogning før marinering og grill
Varm vand og salt i en stor gryde og kog ribbenene i ca. 30 minutter. Tag dem op og lad dem afdryppe.

Grill kødet
1. Bland alle ingredienser til BBQ sauce i en gryde. Kog i 20 minutter til den tykner.

2. Tænd grillen, så den bliver ca. 250 grader ( høj varme) i den ene side og ca. 130 grader (halv varme) i den anden side. Lad risten blive gennemvarm.

3. Læg stykkerne med bensiden nedad på den halvvarme side, sæt låget på og lad dem grille i 10 minutter.

4. Pensl med BBQ-sauce og flyt til den varme side og lad dem grille 5-6 minutter til saucen er tørret ind.

5. Pensl igen med BBQ-sauce og lad stykkerne grille 5 minutter endnu indtil saucen er blevet klistret.

Server
Pensl evt. med et tredje lag BBQ-sauce ved serveringen og/eller server ekstra sauce til.
Server en lækre tomatsalat til de nye grillet spareribs.


Personer:


Økologiske spareribs
¾ kg Øko ribben, evt. delt i halve1½ kg Øko ribben, evt. delt i halve

Rub
1.25 spsk. brun farin2.5 spsk. brun farin
¾ spsk. sukker1½ spsk. sukker
½ spsk. røget paprika1 spsk. røget paprika
½ spsk. Hvidløgspulver1 spsk. Hvidløgspulver
½ spsk. løgpulver1 spsk. løgpulver
½ knivspids stødt cayennepeber1 knivspids stødt cayennepeber
½ tsk. salt1 tsk. salt
½ knivspids tørret chili1 knivspids tørret chili

BBQ sauce
2 spsk. ketchup4 spsk. ketchup
2.5 fed hvidløg5 fed hvidløg
⅛ dl æbleeddike¼ dl æbleeddike
25 g brun farin50 g brun farin
½ knivspids chiliflager1 knivspids chiliflager
½ spsk. worchester sauce1 spsk. worchester sauce
½ tsk. sennepspulver1 tsk. sennepspulver
¼ dl appelsinjuice½ dl appelsinjuice


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.