Grillet laks med auberginemos

Personer: 2
4


2 stk. laksebøffer4 stk. laksebøffer
1½ stk. aubergine3 stk. auberginer
1 spsk. sesamolie2 spsk. sesamolie
1 spsk. olie til stegning2 spsk. olie til stegning
Salt og peber Salt og peber
3 fed hvidløg6 fed hvidløg
¼ bundt timian½ bundt timian

Ingredienser til auberginemos
½ spsk. olie til stegning1 spsk. olie til stegning
½ tsk. balsamico1 tsk. balsamico
⅛ stk. chilifrugt¼ stk. chilifrugt
1 spsk. fløde2 spsk. fløde
¼ stk. løg½ stk. løg
½ bundt dild1 bundt dild
½ tsk. dijonsennep1 tsk. dijonsennep

Tilberedning

Auberginerne halveres og snittes let i kødet og stænkes med sesamolie og olivenolie på hver halvdel. Krydr med salt og peber. Stik 1 fed hvidløg ned i hver halvdel. Fordel timian på alle auberginerne. Put auberginerne i en forvarmet ovn på 180 grader i 30 min. Tag herefter auberginerne ud af ovnen, lad dem afkøle lidt. Tag en ske og skrab auberginekødet ud af hver halvdel. Put auberginekødet op i en gryde, som sættes over med olivenolie, balsamico og hakket chili samt fløde. Tilsæt det halve hakkede løg og lad det koge op. Skru ned for varmen og lad det simre i 10 min. Tilsæt 1 tsk. dijonsennep samt salt og peber.

Laksebøfferne pensles med olivenolie og krydres med salt og peber. Grill eller steg bøfferne men kun på skind siden. Lad bøffen være en anelse rå på toppen på den anden side. Lad den stå og trække i 5 min. Servér straks med auberginemos og pynt med dild og citron.

Grillet laks med auberginemos

Tilberedning

Auberginerne halveres og snittes let i kødet og stænkes med sesamolie og olivenolie på hver halvdel. Krydr med salt og peber. Stik 1 fed hvidløg ned i hver halvdel. Fordel timian på alle auberginerne. Put auberginerne i en forvarmet ovn på 180 grader i 30 min. Tag herefter auberginerne ud af ovnen, lad dem afkøle lidt. Tag en ske og skrab auberginekødet ud af hver halvdel. Put auberginekødet op i en gryde, som sættes over med olivenolie, balsamico og hakket chili samt fløde. Tilsæt det halve hakkede løg og lad det koge op. Skru ned for varmen og lad det simre i 10 min. Tilsæt 1 tsk. dijonsennep samt salt og peber.

Laksebøfferne pensles med olivenolie og krydres med salt og peber. Grill eller steg bøfferne men kun på skind siden. Lad bøffen være en anelse rå på toppen på den anden side. Lad den stå og trække i 5 min. Servér straks med auberginemos og pynt med dild og citron.


Personer:


2 stk. laksebøffer4 stk. laksebøffer
1½ stk. aubergine3 stk. auberginer
1 spsk. sesamolie2 spsk. sesamolie
1 spsk. olie til stegning2 spsk. olie til stegning
Salt og peber Salt og peber
3 fed hvidløg6 fed hvidløg
¼ bundt timian½ bundt timian

Ingredienser til auberginemos
½ spsk. olie til stegning1 spsk. olie til stegning
½ tsk. balsamico1 tsk. balsamico
⅛ stk. chilifrugt¼ stk. chilifrugt
1 spsk. fløde2 spsk. fløde
¼ stk. løg½ stk. løg
½ bundt dild1 bundt dild
½ tsk. dijonsennep1 tsk. dijonsennep


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.