Grønærtesuppe

Personer: 2
4


1 stk. hovedsalat2 stk. hovedsalat
½ stk. løg1 stk. løg
1 fed hvidløg2 fed hvidløg
¼ bundt basilikum½ bundt basilikum
½ dl hvidvin1 dl hvidvin
1 spsk. hvidvinseddike2 spsk. hvidvinseddike
250 g frostærter500 g frostærter
½ stk. citron1 stk. citron
½ stk. bouillonterning1 stk. bouillonterning
½ l vand1 l vand
⅛ l piskefløde¼ l piskefløde
25 g smør50 g smør
Salt og peber Salt og peber

Tilberedning

Skyl salaten godt, snit spidserne fint, som gemmes til pynt til sidst. Gem også basilikumblade til pynt. Hak hvidløg og løg. Sæt gryde over med lidt olie. Tilsæt salatbladene, løg, hvidløg og basilikum. Tilsæt halvdelen af de optøede ærter. Den andel halvdel skal tilsættes, når suppen skal blendes. Lad suppen simre i 10 min. Herefter tilsættes saften fra citronen, hvidvin og hvidvinseddike. Lad suppen koge ind så væsken reduceres. Tilsæt herefter 1 liter vand, fløde og bouillonterning.
Lad det simre i 10 min., smag retten til med salt og peber. Herefter blendes suppen godt igennem. Tilsæt resten af de optøede ærter. Varm suppen op igen. Servér straks og pynt med de snittede salatspidser.

Tip
Drys evt. med ristede bacontern. Hvis smagen er lidt for ”fed”, tilsættes der lidt citronsaft. Suppen er meget egnet til frysning.

Se den relaterede opskrift og bliv inspireret

Grønærtesuppe

Tilberedning

Skyl salaten godt, snit spidserne fint, som gemmes til pynt til sidst. Gem også basilikumblade til pynt. Hak hvidløg og løg. Sæt gryde over med lidt olie. Tilsæt salatbladene, løg, hvidløg og basilikum. Tilsæt halvdelen af de optøede ærter. Den andel halvdel skal tilsættes, når suppen skal blendes. Lad suppen simre i 10 min. Herefter tilsættes saften fra citronen, hvidvin og hvidvinseddike. Lad suppen koge ind så væsken reduceres. Tilsæt herefter 1 liter vand, fløde og bouillonterning.
Lad det simre i 10 min., smag retten til med salt og peber. Herefter blendes suppen godt igennem. Tilsæt resten af de optøede ærter. Varm suppen op igen. Servér straks og pynt med de snittede salatspidser.

Tip
Drys evt. med ristede bacontern. Hvis smagen er lidt for ”fed”, tilsættes der lidt citronsaft. Suppen er meget egnet til frysning.


Personer:


1 stk. hovedsalat2 stk. hovedsalat
½ stk. løg1 stk. løg
1 fed hvidløg2 fed hvidløg
¼ bundt basilikum½ bundt basilikum
½ dl hvidvin1 dl hvidvin
1 spsk. hvidvinseddike2 spsk. hvidvinseddike
250 g frostærter500 g frostærter
½ stk. citron1 stk. citron
½ stk. bouillonterning1 stk. bouillonterning
½ l vand1 l vand
⅛ l piskefløde¼ l piskefløde
25 g smør50 g smør
Salt og peber Salt og peber


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.