Gryden der varmer

Personer: 2
4


¼ stk. hel kylling½ stk. hel kylling
½ stk. spidsbryst af dansk ungkvæg1 stk. spidsbryst af dansk ungkvæg
½ l kyllingefond1 l kyllingefond
½ dl hvidvinseddike1 dl hvidvinseddike
5 stk. laurbærblade10 stk. laurbærblade
½ tsk. sort peber1 tsk. sort peber
1 spsk. dijonsennep2 spsk. dijonsennep
½ bundt timian1 bundt timian
1 stk. løg2 stk. løg
1 stk. helt hvidløg2 stk. hele hvidløg
½ g ingefær1 g ingefær
½ spsk. salt1 spsk. salt
1 stk. gulerod2 stk. gulerødder
⅛ stk. knoldselleri¼ stk. knoldselleri
1 stk. bagekartoffel2 stk. bagekartofler
½ stk. porre1 stk. porre
1 stk. pastinak2 stk. pastinakker
grofthakket persille grofthakket persille
Salt og peber Salt og peber

Tilberedning

Put det hele spidsbryst og de 6 kyllingestykker i en gryde. Tilsæt 1 liter vand og 1 liter kyl- lingefond. Bring gryden i kog og tilsæt laurbær, salt og peber, hvidvinseddike, sennep, ti- mian, løg i kvarte, groftskåret ingefær og pillet hvidløg. Når det hele koger, skummes der af. Lad det hele koge i 45 min. ved middelvarme. Tag kyllingen op og lad suppen simre videre i en times tid mere. Retten her må gerne simre i 2 timer. Herefter tilsættes groftskårede gulerødder, selleriknold, og kartofler samt porre i grove skiver og pastinakker i grove stykker. Lad det simre i 20-25 minutter. Put kyllingekødet til- bage i suppen og lad det simre med i ca. 5 minutter. Tag spidsbrystkødet op og skær det i passende tykke skiver. Anret nu suppen i et stort fad eller suppegryde og put spids- bryst tilbage i suppen. Smages til med salt og peber. Pyntes med grofthakket persille.

Serveringsforslag
Serveres med 1/2 glas dijonsennep rørt med 2 dl mayonaise som blandes sammen med 50 g. høvlet peberrod, skallen fra 1 citron og salt og peber. Må gerne laves dagen i forvejen så det får smag. Servér også hjemmesyltede asier eller cornichoner til. Kødet er også egnet til at spise koldt. Skær ikke fedtet fra spidsbrystet. Det giver smag til suppen. Du behøver ikke spise fedtet, men gem det endeligt til at simre i gryden.

Gryden der varmer

Tilberedning

Put det hele spidsbryst og de 6 kyllingestykker i en gryde. Tilsæt 1 liter vand og 1 liter kyl- lingefond. Bring gryden i kog og tilsæt laurbær, salt og peber, hvidvinseddike, sennep, ti- mian, løg i kvarte, groftskåret ingefær og pillet hvidløg. Når det hele koger, skummes der af. Lad det hele koge i 45 min. ved middelvarme. Tag kyllingen op og lad suppen simre videre i en times tid mere. Retten her må gerne simre i 2 timer. Herefter tilsættes groftskårede gulerødder, selleriknold, og kartofler samt porre i grove skiver og pastinakker i grove stykker. Lad det simre i 20-25 minutter. Put kyllingekødet til- bage i suppen og lad det simre med i ca. 5 minutter. Tag spidsbrystkødet op og skær det i passende tykke skiver. Anret nu suppen i et stort fad eller suppegryde og put spids- bryst tilbage i suppen. Smages til med salt og peber. Pyntes med grofthakket persille.

Serveringsforslag
Serveres med 1/2 glas dijonsennep rørt med 2 dl mayonaise som blandes sammen med 50 g. høvlet peberrod, skallen fra 1 citron og salt og peber. Må gerne laves dagen i forvejen så det får smag. Servér også hjemmesyltede asier eller cornichoner til. Kødet er også egnet til at spise koldt. Skær ikke fedtet fra spidsbrystet. Det giver smag til suppen. Du behøver ikke spise fedtet, men gem det endeligt til at simre i gryden.


Personer:


¼ stk. hel kylling½ stk. hel kylling
½ stk. spidsbryst af dansk ungkvæg1 stk. spidsbryst af dansk ungkvæg
½ l kyllingefond1 l kyllingefond
½ dl hvidvinseddike1 dl hvidvinseddike
5 stk. laurbærblade10 stk. laurbærblade
½ tsk. sort peber1 tsk. sort peber
1 spsk. dijonsennep2 spsk. dijonsennep
½ bundt timian1 bundt timian
1 stk. løg2 stk. løg
1 stk. helt hvidløg2 stk. hele hvidløg
½ g ingefær1 g ingefær
½ spsk. salt1 spsk. salt
1 stk. gulerod2 stk. gulerødder
⅛ stk. knoldselleri¼ stk. knoldselleri
1 stk. bagekartoffel2 stk. bagekartofler
½ stk. porre1 stk. porre
1 stk. pastinak2 stk. pastinakker
grofthakket persille grofthakket persille
Salt og peber Salt og peber


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.