Glutenfri gulerodsbrud


175 ml vand350 ml vand
15 g gær30 g gær
25 g smør50 g smør
1½ g salt3 g salt
½ spsk. honning1 spsk. honning
22.5 g solsikkekerner45 g solsikkekerner
190 g glutenfri finax mel380 g glutenfri finax mel
2.5 stk. gulerødder5 stk. gulerødder
½ stk. æg1 stk. æg

Tilberedning

Skræl og riv gulerødderne groft.

I en skål opløses gæren i det lunkne vand. Tilsæt salt, honning, solsikkekerner, de revne gulerødder og smør og rør grundigt rundt. Sigt melet og rør rundt i dejen i omkring 5 minutter til den har en lind, sammenhængende konsistens.

Sæt dejen på køl i minimum 4 timer gerne natten over.

Tag dejen fra køl og slå et æg ud over dejen. Med en kniv hakkes blandingen til ægget er blandet godt ind i dejen.

Med en ske placeres omkring en spiseskefuld dej på en bageplade. Bollerne må gerne ligge tæt, da de hæver og bliver til brud med bløde sider. Lad dem efterhæve i omkring 30 minutter og bag dem i 12-15 minutter i en opvarmet ovn på 200 grader eller til det lyder hult, når man slår på undersiden af bollen.

Glutenfri gulerodsbrud

Tilberedning

Skræl og riv gulerødderne groft.

I en skål opløses gæren i det lunkne vand. Tilsæt salt, honning, solsikkekerner, de revne gulerødder og smør og rør grundigt rundt. Sigt melet og rør rundt i dejen i omkring 5 minutter til den har en lind, sammenhængende konsistens.

Sæt dejen på køl i minimum 4 timer gerne natten over.

Tag dejen fra køl og slå et æg ud over dejen. Med en kniv hakkes blandingen til ægget er blandet godt ind i dejen.

Med en ske placeres omkring en spiseskefuld dej på en bageplade. Bollerne må gerne ligge tæt, da de hæver og bliver til brud med bløde sider. Lad dem efterhæve i omkring 30 minutter og bag dem i 12-15 minutter i en opvarmet ovn på 200 grader eller til det lyder hult, når man slår på undersiden af bollen.


Personer:


175 ml vand350 ml vand
15 g gær30 g gær
25 g smør50 g smør
1½ g salt3 g salt
½ spsk. honning1 spsk. honning
22.5 g solsikkekerner45 g solsikkekerner
190 g glutenfri finax mel380 g glutenfri finax mel
2.5 stk. gulerødder5 stk. gulerødder
½ stk. æg1 stk. æg


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.