Hel kylling med citron, hvidløg og rodfrugter

Personer: 2
4


½ stk. kylling1 stk. kylling
1 stk. citron2 stk. citroner
1 stk. hvidløg2 stk. hvidløg
½ stk. pastinak1 stk. pastinak
½ stk. persillerod1 stk. persillerod
1 stk. gulerod2 stk. gulerødder
1 stk. løg2 stk. løg
1 stk. tomat2 stk. tomater
½ bundt frisk basilikum1 bundt frisk basilikum
½ dl rapsolie1 dl rapsolie
Salt og peber Salt og peber

Tilberedning

Kyllingen gnides i rapsolie. Citroner og hvidløg halveres, og puttes ind i den hele kylling. Krydr med salt og peber både indvendigt og udvendigt. Kyllingen sættes i ovnen ved 220 grader i 45 minutter.

Skræl og skær rodfrugterne, tomater og løg i grove stykker og stave. Læg rodfrugterne ved kyllingen, når den har stegt i 45 minutter. Hele retten steger videre i 25 minutter.

Tag kyllingen ud af ovnen og lad den hvile i 15 minutter.

Vend rodfrugtblandingen med friske basilikumblade. Skær kyllingen ud i 4-6 stykker og stænk den med lidt mere rapsolie.

Anret det hele på et stort fad og servér straks.

Tips
Gem evt. skroget, og brug det til en lækker hønsekødssuppe.

Se videoopskriften

Hel kylling med citron, hvidløg og rodfrugter

Tilberedning

Kyllingen gnides i rapsolie. Citroner og hvidløg halveres, og puttes ind i den hele kylling. Krydr med salt og peber både indvendigt og udvendigt. Kyllingen sættes i ovnen ved 220 grader i 45 minutter.

Skræl og skær rodfrugterne, tomater og løg i grove stykker og stave. Læg rodfrugterne ved kyllingen, når den har stegt i 45 minutter. Hele retten steger videre i 25 minutter.

Tag kyllingen ud af ovnen og lad den hvile i 15 minutter.

Vend rodfrugtblandingen med friske basilikumblade. Skær kyllingen ud i 4-6 stykker og stænk den med lidt mere rapsolie.

Anret det hele på et stort fad og servér straks.

Tips
Gem evt. skroget, og brug det til en lækker hønsekødssuppe.


Personer:


½ stk. kylling1 stk. kylling
1 stk. citron2 stk. citroner
1 stk. hvidløg2 stk. hvidløg
½ stk. pastinak1 stk. pastinak
½ stk. persillerod1 stk. persillerod
1 stk. gulerod2 stk. gulerødder
1 stk. løg2 stk. løg
1 stk. tomat2 stk. tomater
½ bundt frisk basilikum1 bundt frisk basilikum
½ dl rapsolie1 dl rapsolie
Salt og peber Salt og peber


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.