Helstegt rødspætte med rejer i asparges

Personer: 2
4


2 stk. rødspættefileter4 stk. rødspættefileter
Hvedemel Hvedemel
Vindruekerneolie til stegning Vindruekerneolie til stegning
½ spsk. smør til stegning1 spsk. smør til stegning
½ bøtte rejer i lage1 bøtte rejer i lage
½ bundt grønne asparges1 bundt grønne asparges
½ dl hvidvin1 dl hvidvin
½ stk. citron1 stk. citron
½ fed hvidløg1 fed hvidløg
1 stk. skalotteløg2 stk. skalotteløg
1 dl fløde2 dl fløde

Tilberedning

Rødspætterne klippes i siderne og blodet fjernes indeni.

Vendes i mel og krydres med salt og peber. Varm panden op med vindruekerneolie. Start med at stege den mørke side først. Efter 5 minutter vendes rødspætten og smørret brunes. Overhæld rødpætterne med det brunede smør med en ske i et par minutter, så bliver den ekstra saftig. Efter yderligere 5 minutter er rødspætterne færdigstegt, og de tages af panden. Fjern smørret fra den varme pande, hæld asparges på panden og sving dem rundt i 2 minutter.

Hæld rejerne i en sigte og lad dem dryppe af. Skær hvidløg og skalotteløg i skiver. Tilsæt hvidvin og citronsaft, hvidløg og skalotteløg samt piskefløde. Lad det hele koge op. Pres væden ud af rejerne med hænderne og put dem sammen med retten 1 minut før servering. Serveres straks sammen med de helstegte rødspætter.

Helstegt rødspætte med rejer i asparges

Tilberedning

Rødspætterne klippes i siderne og blodet fjernes indeni.

Vendes i mel og krydres med salt og peber. Varm panden op med vindruekerneolie. Start med at stege den mørke side først. Efter 5 minutter vendes rødspætten og smørret brunes. Overhæld rødpætterne med det brunede smør med en ske i et par minutter, så bliver den ekstra saftig. Efter yderligere 5 minutter er rødspætterne færdigstegt, og de tages af panden. Fjern smørret fra den varme pande, hæld asparges på panden og sving dem rundt i 2 minutter.

Hæld rejerne i en sigte og lad dem dryppe af. Skær hvidløg og skalotteløg i skiver. Tilsæt hvidvin og citronsaft, hvidløg og skalotteløg samt piskefløde. Lad det hele koge op. Pres væden ud af rejerne med hænderne og put dem sammen med retten 1 minut før servering. Serveres straks sammen med de helstegte rødspætter.


Personer:


2 stk. rødspættefileter4 stk. rødspættefileter
Hvedemel Hvedemel
Vindruekerneolie til stegning Vindruekerneolie til stegning
½ spsk. smør til stegning1 spsk. smør til stegning
½ bøtte rejer i lage1 bøtte rejer i lage
½ bundt grønne asparges1 bundt grønne asparges
½ dl hvidvin1 dl hvidvin
½ stk. citron1 stk. citron
½ fed hvidløg1 fed hvidløg
1 stk. skalotteløg2 stk. skalotteløg
1 dl fløde2 dl fløde


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.