Hjemmelavet rødkål

Personer: 2
4


¼ stk. rødkålshoved½ stk. rødkålshoved
2.5 dl rød færdigblandet saftevand5 dl rød færdigblandet saftevand
2 dl æbleeddike4 dl æbleeddike
50 g rørsukker100 g rørsukker
25 g brun farin50 g brun farin
12.5 g smør25 g smør
½ stk. citron1 stk. citron
2 stk. laurbærblade4 stk. laurbærblade
Salt og peber Salt og peber

Tilberedning

En gryde sættes over med rigeligt vand, som skal koge. Det halve rødkålshoved skæres i fire stykker, fjern det yderste lag samt stokken. Snit de fire stykker fint. Put det snittede rødkål i det kogende vand, lad det koge i ca. 10 minutter. Sigt rødkålen men gem 3 dl væde. Bland rødkål og 3 dl væde sammen. Og put det hele tilbage i gryden.

Tilsæt saft, eddike og citronsaft, lad det hele koge op, tilsæt sukker og smør, laurbærblade samt salt og peber. Lad det koge videre til det er mørt – ca. 20 minutter. Sigt rødkålen, hæld væden tilbage i gryden og kog den ind (reducer) til det halve. Hæld nu den reducerede væde over rødkålen, som nu er klar til brug. Den har godt af at stå et døgns tid.

Kort inden den skal serveres, varmes rødkålen op og smages til med lidt andefedt, salt og peber.

Tip
Hvis du ikke har tid til at lave din egen rødkål, så køb den bedste fra Rema1000 og tilsæt lidt andefedt, laurbær eller stjerneanis og varm den langsomt op.

Se den relaterede opskrift og bliv inspireret

Hjemmelavet rødkål

Tilberedning

En gryde sættes over med rigeligt vand, som skal koge. Det halve rødkålshoved skæres i fire stykker, fjern det yderste lag samt stokken. Snit de fire stykker fint. Put det snittede rødkål i det kogende vand, lad det koge i ca. 10 minutter. Sigt rødkålen men gem 3 dl væde. Bland rødkål og 3 dl væde sammen. Og put det hele tilbage i gryden.

Tilsæt saft, eddike og citronsaft, lad det hele koge op, tilsæt sukker og smør, laurbærblade samt salt og peber. Lad det koge videre til det er mørt – ca. 20 minutter. Sigt rødkålen, hæld væden tilbage i gryden og kog den ind (reducer) til det halve. Hæld nu den reducerede væde over rødkålen, som nu er klar til brug. Den har godt af at stå et døgns tid.

Kort inden den skal serveres, varmes rødkålen op og smages til med lidt andefedt, salt og peber.

Tip
Hvis du ikke har tid til at lave din egen rødkål, så køb den bedste fra Rema1000 og tilsæt lidt andefedt, laurbær eller stjerneanis og varm den langsomt op.


Personer:


¼ stk. rødkålshoved½ stk. rødkålshoved
2.5 dl rød færdigblandet saftevand5 dl rød færdigblandet saftevand
2 dl æbleeddike4 dl æbleeddike
50 g rørsukker100 g rørsukker
25 g brun farin50 g brun farin
12.5 g smør25 g smør
½ stk. citron1 stk. citron
2 stk. laurbærblade4 stk. laurbærblade
Salt og peber Salt og peber


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.