Ibérico ribeye

Personer: 2
4


750 g Ibérico ribeye1500 g Ibérico ribeye
½ stk. økologisk citron1 stk. økologisk citron
½ bundt basilikum1 bundt basilikum
1 stk. rødløg2 stk. rødløg
1 dl akaciehonning2 dl akaciehonning
1 dl rapsolie2 dl rapsolie
1 dl olie til stegning2 dl olie til stegning
100 g smør200 g smør
Salt og peber Salt og peber

Flødekartofler
3 stk. bagekartofler6 stk. bagekartofler
¼ l fløde½ l fløde
½ spsk. dijonsennep1 spsk. dijonsennep
2.5 fed hvidløg5 fed hvidløg
1 stk. skalotteløg2 stk. skalotteløg
1 dl hønsebouillon2 dl hønsebouillon
½ tsk. revet muskatnød1 tsk. revet muskatnød
Salt og peber Salt og peber

Tilberedning

Ribeyen krydres med salt og peber og brunes rigtig godt af i rapsolie. Læg kødet i et ildfast fad.

Hæld 2 dl olivenolie og 200 g smør hen over stegen. Saft fra en citron presses ud over stegen, læg strimler af citronskal ved samt et bundt basilikum, 2 rødløg i skiver, 2 dl akaciehonning, 6 fed hvidløg i skiver samt salt og peber.

Fadet sættes i en forvarmet ovn på 180 grader i 1 ½ time. Hvert 10. minut hældes væden over stegen. Hvis det bruner for meget i bradepanden, hældes lidt vand ved.

Stegen tages ud efter 1 ½ time og hviler i en halv time. Skær den i skiver og kom saucen fra det ildfaste fad henover kødet.

Bagekartoflerne skæres i skiver og kommes i et ildfast fad. Kom fløde, dijonsennep, hvidløg, skalotteløg i skiver og hønsefond, salt og peber ved. Riv muskatnød henover.

Stilles i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 1 - 1 1/2 time.

Ibérico ribeye

Tilberedning

Ribeyen krydres med salt og peber og brunes rigtig godt af i rapsolie. Læg kødet i et ildfast fad.

Hæld 2 dl olivenolie og 200 g smør hen over stegen. Saft fra en citron presses ud over stegen, læg strimler af citronskal ved samt et bundt basilikum, 2 rødløg i skiver, 2 dl akaciehonning, 6 fed hvidløg i skiver samt salt og peber.

Fadet sættes i en forvarmet ovn på 180 grader i 1 ½ time. Hvert 10. minut hældes væden over stegen. Hvis det bruner for meget i bradepanden, hældes lidt vand ved.

Stegen tages ud efter 1 ½ time og hviler i en halv time. Skær den i skiver og kom saucen fra det ildfaste fad henover kødet.

Bagekartoflerne skæres i skiver og kommes i et ildfast fad. Kom fløde, dijonsennep, hvidløg, skalotteløg i skiver og hønsefond, salt og peber ved. Riv muskatnød henover.

Stilles i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 1 - 1 1/2 time.


Personer:


750 g Ibérico ribeye1500 g Ibérico ribeye
½ stk. økologisk citron1 stk. økologisk citron
½ bundt basilikum1 bundt basilikum
1 stk. rødløg2 stk. rødløg
1 dl akaciehonning2 dl akaciehonning
1 dl rapsolie2 dl rapsolie
1 dl olie til stegning2 dl olie til stegning
100 g smør200 g smør
Salt og peber Salt og peber

Flødekartofler
3 stk. bagekartofler6 stk. bagekartofler
¼ l fløde½ l fløde
½ spsk. dijonsennep1 spsk. dijonsennep
2.5 fed hvidløg5 fed hvidløg
1 stk. skalotteløg2 stk. skalotteløg
1 dl hønsebouillon2 dl hønsebouillon
½ tsk. revet muskatnød1 tsk. revet muskatnød
Salt og peber Salt og peber


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.