Isbombe Alaska

Personer: 2
4


½ stk. lagkagebund1 stk. lagkagebund
2.5 spsk. kirsebærsauce5 spsk. kirsebærsauce

Marengs
1½ spsk. flormelis3 spsk. flormelis
½ stk. økologisk klementin1 stk. økologisk klementin
2 stk. pasteuriserede æggehvider4 stk. pasteuriserede æggehvider

Vanilleparfait
2 stk. pasteuriserede æggeblommer4 stk. pasteuriserede æggeblommer
25 g sukker50 g sukker
½ stang vaniljestang1 stang vaniljestang
¼ tsk. kardemomme½ tsk. kardemomme
¼ l fløde½ l fløde

Tilberedning

Vaniljestangen flækkes på langs og vanillekornene skrabes fra vanillestangen. Bland vaniljekorn, kardemomme og sukker sammen i en plasticskål. Tilsæt æggeblommer og pisk det hele til massen bliver hvid og luftig. Hæld fløden op i en ny skål og pisk til flødeskum. Pas på den ikke bliver for stiv. Vend knap halvdelen af flødeskummet op i skålen med æggemassen og vend massen rundt med en dejskraber. Når æggemassen og fløden er vendt godt sammen, tilsættes resten af flødeskummet. Sæt ismassen i fryseren i 4-5 timer.
Tænd ovnen på 250 grader. Tag en tærteform og læg en lagkagebund i tærteformen. Fordel kirsebærsaucen ud på hele lagkagebunden. Tag den færdige og dybfrosne is ud af fryseren og vend den ud på lagkagebunden. Riv skallen fra en klementin, tilsæt revet skal og flormelis i en skål og tilsæt æggehviderne. Pisk massen til den er helt stiv og fordel æggemassen over isen i tærteformen så det dækker hele isen og lagkagebunden. Sæt isbomben i den varme ovn og lad den stå i ovnen til marengstoppen er sprød og gylden. Serveres straks.

Se videoopskriften

Isbombe Alaska

Tilberedning

Vaniljestangen flækkes på langs og vanillekornene skrabes fra vanillestangen. Bland vaniljekorn, kardemomme og sukker sammen i en plasticskål. Tilsæt æggeblommer og pisk det hele til massen bliver hvid og luftig. Hæld fløden op i en ny skål og pisk til flødeskum. Pas på den ikke bliver for stiv. Vend knap halvdelen af flødeskummet op i skålen med æggemassen og vend massen rundt med en dejskraber. Når æggemassen og fløden er vendt godt sammen, tilsættes resten af flødeskummet. Sæt ismassen i fryseren i 4-5 timer.
Tænd ovnen på 250 grader. Tag en tærteform og læg en lagkagebund i tærteformen. Fordel kirsebærsaucen ud på hele lagkagebunden. Tag den færdige og dybfrosne is ud af fryseren og vend den ud på lagkagebunden. Riv skallen fra en klementin, tilsæt revet skal og flormelis i en skål og tilsæt æggehviderne. Pisk massen til den er helt stiv og fordel æggemassen over isen i tærteformen så det dækker hele isen og lagkagebunden. Sæt isbomben i den varme ovn og lad den stå i ovnen til marengstoppen er sprød og gylden. Serveres straks.


Personer:


½ stk. lagkagebund1 stk. lagkagebund
2.5 spsk. kirsebærsauce5 spsk. kirsebærsauce

Marengs
1½ spsk. flormelis3 spsk. flormelis
½ stk. økologisk klementin1 stk. økologisk klementin
2 stk. pasteuriserede æggehvider4 stk. pasteuriserede æggehvider

Vanilleparfait
2 stk. pasteuriserede æggeblommer4 stk. pasteuriserede æggeblommer
25 g sukker50 g sukker
½ stang vaniljestang1 stang vaniljestang
¼ tsk. kardemomme½ tsk. kardemomme
¼ l fløde½ l fløde


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.