Julefrikadeller

Personer: 2
4


250 g hakket gris og kalv500 g hakket gris og kalv
½ fed hvidløg1 fed hvidløg
½ stk. løg1 stk. løg
¼ stk. muskatnød½ stk. muskatnød
friskkværnet peber friskkværnet peber
25 g hvedemel50 g hvedemel
1 stk. æg2 stk. æg
½ dl nisseøl1 dl nisseøl
⅛ bundt timian¼ bundt timian
1 dl sødmælk2 dl sødmælk
½ spsk. salt1 spsk. salt

Tilberedning

Put det hakkede kød op i en skål, salt og peber tilsættes. Riv hvidløg på den fine side på rivejernet og løget på den grove side af rivejernet. Tilsæt mel og rør det hele godt sammen. Du kan sagtens bruge håndmixer med rørepindene. Tilsæt æggene et ad gangen og rør farsen godt sammen. Tilsæt nisseøl og rør videre. Tilsæt hakket timian og mælk og rør farsen færdig. Put lidt mælk i ad gangen. Pas på farsen ikke er for våd. Stil nu farsen kølig en times tid så farsen samler sig. Steg hver frikadelle ca. 5 minutter på hver side til de er gyldne. Steg dem i rapsolie.

Tips
Opskriften her er julet, men du kan vælge at tilsætte karry, allehånde, paprika, eller hvad du nu selv har lyst til. Nisseøl gør frikadellerne sprøde og giver en let sød smag. For at være sikker på, at du har krydret farsen tilstrækkeligt, steger du en enkelt frikadelle og smager om den har fået nok salt og peber. Tilsæt herefter salt og peber efter behov Frikadellerne kan sagtens laves i forvejen og fryses ned. Når du skal servere de frosne frikadeller, luner du dem i ovnen med et par smørklatter på toppen som smelter. Frikadellerne er også egnet til grønlangkål.

Serveres med den hjemmelavede rødkål fra juleaften samt groft rugbrød.

Julefrikadeller

Tilberedning

Put det hakkede kød op i en skål, salt og peber tilsættes. Riv hvidløg på den fine side på rivejernet og løget på den grove side af rivejernet. Tilsæt mel og rør det hele godt sammen. Du kan sagtens bruge håndmixer med rørepindene. Tilsæt æggene et ad gangen og rør farsen godt sammen. Tilsæt nisseøl og rør videre. Tilsæt hakket timian og mælk og rør farsen færdig. Put lidt mælk i ad gangen. Pas på farsen ikke er for våd. Stil nu farsen kølig en times tid så farsen samler sig. Steg hver frikadelle ca. 5 minutter på hver side til de er gyldne. Steg dem i rapsolie.

Tips
Opskriften her er julet, men du kan vælge at tilsætte karry, allehånde, paprika, eller hvad du nu selv har lyst til. Nisseøl gør frikadellerne sprøde og giver en let sød smag. For at være sikker på, at du har krydret farsen tilstrækkeligt, steger du en enkelt frikadelle og smager om den har fået nok salt og peber. Tilsæt herefter salt og peber efter behov Frikadellerne kan sagtens laves i forvejen og fryses ned. Når du skal servere de frosne frikadeller, luner du dem i ovnen med et par smørklatter på toppen som smelter. Frikadellerne er også egnet til grønlangkål.

Serveres med den hjemmelavede rødkål fra juleaften samt groft rugbrød.


Personer:


250 g hakket gris og kalv500 g hakket gris og kalv
½ fed hvidløg1 fed hvidløg
½ stk. løg1 stk. løg
¼ stk. muskatnød½ stk. muskatnød
friskkværnet peber friskkværnet peber
25 g hvedemel50 g hvedemel
1 stk. æg2 stk. æg
½ dl nisseøl1 dl nisseøl
⅛ bundt timian¼ bundt timian
1 dl sødmælk2 dl sødmælk
½ spsk. salt1 spsk. salt


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.