Julemedister med stuvet grønkål

Personer: 2
4


Medisterpølse
250 g julemedister500 g julemedister
1½ stk. laurbærblad3 stk. laurbærblade
1 stk. løg2 stk. løg
1½ fed hvidløg3 fed hvidløg
½ tsk. peberkorn1 tsk. peberkorn
1 spsk. citronsaft2 spsk. citronsaft
½ tsk. salt1 tsk. salt

Til stegning af medisterpølse
olie til stegning olie til stegning
¼ bundt timian½ bundt timian
¼ stk. løg½ stk. løg
1 stk. friske figner2 stk. friske figner

Stuvet grønkål
¼ pose grønkål½ pose grønkål
1 stk. løg2 stk. løg
½ spsk. dijonsennep1 spsk. dijonsennep
¼ l fløde½ l fløde
olie til stegning olie til stegning
½ spsk. smør1 spsk. smør
Salt og peber Salt og peber

Tilberedning

Læg medisterpølsen i en gryde og dæk den med vand. Varm medisterpølsen op med løg i halve, hvidløg, laurbærblade, citronsaft, og peberkorn. Lad medisteren simre ved jævn varme i 20 minutter. Sluk herefter for varmen, tilsæt salt og lad medisteren stå og trække i vandet i 20 minutter. Imens skylles grønkålen godt og duppes med et viskestykke. Hak grønkålen groft. Tag en håndfuld fra og hak det mere fint, det skal bruges til sidst. Hak løgene fint og tag halvdelen fra.

Når medisteren har hvilet i 20 minutter, tages medisteren op af vandet og skæres ud i 4-6 stykker. Varm en pande op med olie og læg medisterstykkerne på den varme pande sammen med det halve løg og timian. Vend stykkerne hyppigt. Efter 5-7 minutter, tages løg og timian af panden.Skær figner i halve, og læg dem på panden, og steg dem sammen med medisteren. Hak løg. Tag en ny pande, varm lidt olie op på panden og tilsæt grønkålen sammen med den ene halvdel hakkede løg. Svits det igennem 3-4 minutter og vend det hyppigt. Tilsæt nu dijonsennep og fløden og lad det koge op. Smag til med salt og peber.
Tag medister og de stegte halve figner af panden og anret dem sammen med den stuvede grønkål. Serveres straks.

Se videoopskriften

Julemedister med stuvet grønkål

Tilberedning

Læg medisterpølsen i en gryde og dæk den med vand. Varm medisterpølsen op med løg i halve, hvidløg, laurbærblade, citronsaft, og peberkorn. Lad medisteren simre ved jævn varme i 20 minutter. Sluk herefter for varmen, tilsæt salt og lad medisteren stå og trække i vandet i 20 minutter. Imens skylles grønkålen godt og duppes med et viskestykke. Hak grønkålen groft. Tag en håndfuld fra og hak det mere fint, det skal bruges til sidst. Hak løgene fint og tag halvdelen fra.

Når medisteren har hvilet i 20 minutter, tages medisteren op af vandet og skæres ud i 4-6 stykker. Varm en pande op med olie og læg medisterstykkerne på den varme pande sammen med det halve løg og timian. Vend stykkerne hyppigt. Efter 5-7 minutter, tages løg og timian af panden.Skær figner i halve, og læg dem på panden, og steg dem sammen med medisteren. Hak løg. Tag en ny pande, varm lidt olie op på panden og tilsæt grønkålen sammen med den ene halvdel hakkede løg. Svits det igennem 3-4 minutter og vend det hyppigt. Tilsæt nu dijonsennep og fløden og lad det koge op. Smag til med salt og peber.
Tag medister og de stegte halve figner af panden og anret dem sammen med den stuvede grønkål. Serveres straks.


Personer:


Medisterpølse
250 g julemedister500 g julemedister
1½ stk. laurbærblad3 stk. laurbærblade
1 stk. løg2 stk. løg
1½ fed hvidløg3 fed hvidløg
½ tsk. peberkorn1 tsk. peberkorn
1 spsk. citronsaft2 spsk. citronsaft
½ tsk. salt1 tsk. salt

Til stegning af medisterpølse
olie til stegning olie til stegning
¼ bundt timian½ bundt timian
¼ stk. løg½ stk. løg
1 stk. friske figner2 stk. friske figner

Stuvet grønkål
¼ pose grønkål½ pose grønkål
1 stk. løg2 stk. løg
½ spsk. dijonsennep1 spsk. dijonsennep
¼ l fløde½ l fløde
olie til stegning olie til stegning
½ spsk. smør1 spsk. smør
Salt og peber Salt og peber


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.