Kanel/valnødde småkager

Personer: 2
4


62.5 g smør125 g smør
¾ dl brun farin1½ dl brun farin
½ stk. æg1 stk. æg
1.75 dl hvedemel3.5 dl hvedemel
¾ tsk. bagepulver1½ tsk. bagepulver
50 g valnødder100 g valnødder

Til rulning
2 spsk. sukker4 spsk. sukker
2 tsk. kanel4 tsk. kanel
¼ dl smør½ dl smør

Tilberedning

Rør smør, brun farin sammen og tilsæt ægget, rør til blandingen er luftig. Hak valnødder. Bland mel, bagepulver samt de hakkede valnødder sammen, så dejen samler sig. Rul dejen ud til en pølse og rul det ind i bagepapir. Stil dejen i køleskabet i et par timer. Tænd ovnen på 200 grader. Tag dejrullen ud af køleskabet og tril dejen ud til kugler på størrelse med en 5-krone. Rul kuglerne i kanelsukkeret og læg dem på bagepladen. Når bagepladen er fyldt, smeltes smørret, dyp en gaffel i smørret og tryk den første kagekugle, så kuglen tager form som en småkage med gaffelriller i. Dyp gaflen i det smeltede smør og sådan gør du ved hver enkelt kugle. Sæt nu bagepladen i ovnen og bag dem i 12 minutter eller til småkagerne er lysebrune. Tag pladen ud og lad småkagerne afkøle på bagepapir. Når småkagerne er helt afkølede, pakkes de i kagedåser foret med bagepapir.

Kanel/valnødde småkager

Tilberedning

Rør smør, brun farin sammen og tilsæt ægget, rør til blandingen er luftig. Hak valnødder. Bland mel, bagepulver samt de hakkede valnødder sammen, så dejen samler sig. Rul dejen ud til en pølse og rul det ind i bagepapir. Stil dejen i køleskabet i et par timer. Tænd ovnen på 200 grader. Tag dejrullen ud af køleskabet og tril dejen ud til kugler på størrelse med en 5-krone. Rul kuglerne i kanelsukkeret og læg dem på bagepladen. Når bagepladen er fyldt, smeltes smørret, dyp en gaffel i smørret og tryk den første kagekugle, så kuglen tager form som en småkage med gaffelriller i. Dyp gaflen i det smeltede smør og sådan gør du ved hver enkelt kugle. Sæt nu bagepladen i ovnen og bag dem i 12 minutter eller til småkagerne er lysebrune. Tag pladen ud og lad småkagerne afkøle på bagepapir. Når småkagerne er helt afkølede, pakkes de i kagedåser foret med bagepapir.


Personer:


62.5 g smør125 g smør
¾ dl brun farin1½ dl brun farin
½ stk. æg1 stk. æg
1.75 dl hvedemel3.5 dl hvedemel
¾ tsk. bagepulver1½ tsk. bagepulver
50 g valnødder100 g valnødder

Til rulning
2 spsk. sukker4 spsk. sukker
2 tsk. kanel4 tsk. kanel
¼ dl smør½ dl smør


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.