Kartoffel- og jordskokkepuré med hasselnødder

Personer: 2
4


½ kg jordskokker1 kg jordskokker
½ kg kartofler1 kg kartofler
100 g hasselnødder200 g hasselnødder
50 g smør100 g smør
½ stk. æble1 stk. æble
½ dl piskefløde1 dl piskefløde
Salt og peber Salt og peber

Tilberedning

Kartofler og jordskokker (gem et par jordskokker) skrælles og puttes i en gryde med vand og koges til de er helt møre. Ingen salt! De hakkes groft. Når jordskokkerne og kartoflerne er færdigkogte, hældes væden godt fra. Lad dem dampe af et par minutter. Hæld det hele tilbage i gryden og mos det til en puré. Tilsæt nu salt, peber og muskatnød og røres godt igennem. Smør og piskefløde smeltes og tilsættes lidt efter lidt i pureen til man opnår den tykkelse du vil have (lidt som kartoffelmos), put herefter hasselnødder og de grofthakkede rå jordskokker samt æbler i tern. Varm pureen igennem og servér straks.

Tips
Til denne ret er der 3 forskelligt tilbehør, du kan sagtens nøjes med kun at lave en af dem. Du har noget at vælge mellem. Hasselnødderne kan sagtens ristes og afskalles dagen før. Hasselnødder puttes i ildfast og sættes i en 200 grader forvarmet ovn til de er mørke. Vend dem undervejs så de bliver jævnt ristede. Tag dem ud og læg dem på et rent viskestykke. Rul dem nu, til skallerne falder af.

Kartoffel- og jordskokkepuré med hasselnødder

Tilberedning

Kartofler og jordskokker (gem et par jordskokker) skrælles og puttes i en gryde med vand og koges til de er helt møre. Ingen salt! De hakkes groft. Når jordskokkerne og kartoflerne er færdigkogte, hældes væden godt fra. Lad dem dampe af et par minutter. Hæld det hele tilbage i gryden og mos det til en puré. Tilsæt nu salt, peber og muskatnød og røres godt igennem. Smør og piskefløde smeltes og tilsættes lidt efter lidt i pureen til man opnår den tykkelse du vil have (lidt som kartoffelmos), put herefter hasselnødder og de grofthakkede rå jordskokker samt æbler i tern. Varm pureen igennem og servér straks.

Tips
Til denne ret er der 3 forskelligt tilbehør, du kan sagtens nøjes med kun at lave en af dem. Du har noget at vælge mellem. Hasselnødderne kan sagtens ristes og afskalles dagen før. Hasselnødder puttes i ildfast og sættes i en 200 grader forvarmet ovn til de er mørke. Vend dem undervejs så de bliver jævnt ristede. Tag dem ud og læg dem på et rent viskestykke. Rul dem nu, til skallerne falder af.


Personer:


½ kg jordskokker1 kg jordskokker
½ kg kartofler1 kg kartofler
100 g hasselnødder200 g hasselnødder
50 g smør100 g smør
½ stk. æble1 stk. æble
½ dl piskefløde1 dl piskefløde
Salt og peber Salt og peber


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.