Klassisk ris a la mande med kirsebærsauce

Personer: 2
4


½ l mælk1 l mælk
2 stk. vaniljestænger4 stk. vaniljestænger
80 g grødris160 g grødris
40 g rørsukker80 g rørsukker
½ knivspids salt1 knivspids salt
¼ l fløde½ l fløde
200 g mandelsplitter400 g mandelsplitter
1 stk. hel mandel1 stk. hel mandel
1 stk. mandelgave1 stk. mandelgave
½ l kirsebærsauce1 l kirsebærsauce
1 dl vand2 dl vand
¼ tsk. kanel½ tsk. kanel
½ stk. vaniljestang1 stk. vaniljestang
½ spsk. amaretto likør1 spsk. amaretto likør

Tilberedning

Flæk vanillestængerne og skrab dem fri for vanillekorn. Put vanillekorn og stængerne i en gryde med 1 liter mælk. Varm mælken langsomt op under omrøring.

Det er meget vigtigt, at du hele tiden bliver ved komfuret i den del af fasen. Ris a la mande er noget man tager sig tid til at lave. Mælk brænder let på, og er det først sket, er du nødt til at starte forfra. Det kan ikke reddes.

Når mælken koger op, tilsættes grødrisene og sukkeret. Det hele koges op igen og låg på.

Sæt nu gryden i ovnen med låg på i 30 minutter ved 125 grader, check efter 30 minutter og og rør den igennem. Sæt tilbage i ovnen et sted mellem 10 og 30 minutter afhængig af ovnen.

Da Per Thøstesen var i køkkenet, var risengrøden 1 time i ovnen, så du må prøve dig lidt frem. På den måde undgår du at risengrøden brænder på!

Tag risengrøden ud af ovnen og lad den stå i gryden med låg i 30 minutter. Risengrøden hældes over i en skål og stilles et køligt sted.

Pisk fløden til lige før det bliver stift. Vend halvdelen af fløden sammen med hakkede mandler i risengrøden, glem ikke den hele mandel! Tilsæt evt. lidt mere fløde til ris a la mande har den helt rigtige konsistens.

Stil den på køl en times tid inden servering.

Alle ingredienser til kirsebærsauce varmes stille og roligt igennem til den er lun. Server den lun sammen med ris a la mande

Klassisk ris a la mande med kirsebærsauce

Tilberedning

Flæk vanillestængerne og skrab dem fri for vanillekorn. Put vanillekorn og stængerne i en gryde med 1 liter mælk. Varm mælken langsomt op under omrøring.

Det er meget vigtigt, at du hele tiden bliver ved komfuret i den del af fasen. Ris a la mande er noget man tager sig tid til at lave. Mælk brænder let på, og er det først sket, er du nødt til at starte forfra. Det kan ikke reddes.

Når mælken koger op, tilsættes grødrisene og sukkeret. Det hele koges op igen og låg på.

Sæt nu gryden i ovnen med låg på i 30 minutter ved 125 grader, check efter 30 minutter og og rør den igennem. Sæt tilbage i ovnen et sted mellem 10 og 30 minutter afhængig af ovnen.

Da Per Thøstesen var i køkkenet, var risengrøden 1 time i ovnen, så du må prøve dig lidt frem. På den måde undgår du at risengrøden brænder på!

Tag risengrøden ud af ovnen og lad den stå i gryden med låg i 30 minutter. Risengrøden hældes over i en skål og stilles et køligt sted.

Pisk fløden til lige før det bliver stift. Vend halvdelen af fløden sammen med hakkede mandler i risengrøden, glem ikke den hele mandel! Tilsæt evt. lidt mere fløde til ris a la mande har den helt rigtige konsistens.

Stil den på køl en times tid inden servering.

Alle ingredienser til kirsebærsauce varmes stille og roligt igennem til den er lun. Server den lun sammen med ris a la mande


Personer:


½ l mælk1 l mælk
2 stk. vaniljestænger4 stk. vaniljestænger
80 g grødris160 g grødris
40 g rørsukker80 g rørsukker
½ knivspids salt1 knivspids salt
¼ l fløde½ l fløde
200 g mandelsplitter400 g mandelsplitter
1 stk. hel mandel1 stk. hel mandel
1 stk. mandelgave1 stk. mandelgave
½ l kirsebærsauce1 l kirsebærsauce
1 dl vand2 dl vand
¼ tsk. kanel½ tsk. kanel
½ stk. vaniljestang1 stk. vaniljestang
½ spsk. amaretto likør1 spsk. amaretto likør


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.