Klassisk torskefilet

Personer: 2
4


400 g torskefileter800 g torskefileter
¼ l fiskefond½ l fiskefond
1 dl hvidvin2 dl hvidvin
¼ bundt timian½ bundt timian
¼ bundt dild½ bundt dild
smør til pensling smør til pensling
Salt og peber Salt og peber

Fiskefond til sauce
½ stk. fiskehoved1 stk. fiskehoved
½ spsk. peberkorn1 spsk. peberkorn
1 stk. løg2 stk. løg
½ stk. porre1 stk. porre
½ stk. pastinak1 stk. pastinak
1½ stk. laurbærblad3 stk. laurbærblade
½ stk. citron1 stk. citron
½ bundt dild1 bundt dild
1 spsk. salt2 spsk. salt

Tilberedning

Beregn 200 gr. torskefilet pr. person
(selvfølgelig afhængig af antallet af retter)
Torskefileten lægges i et smørsmurt ildfast fad sammen med hvidvin og fiskefond. Pensl torskefileten med smeltet smør, salt og peber, timiankviste og dildkviste og læg folie hen over fadet. Der skal hældes væske hen over torsken jævnligt ellers bliver der kun smag på den ene side. Ovnen skal stå på 200 grader. Hvor længe afhænger af størrelsen. Denne størrelse skal have ca. 10 min.

Pak fadet ind i folie og stil det lunt ved komfuret, mens du laver saucen. Si fonden, denne bruges til sennepssauce.

Torskefileten anrettes på et fad, overhældes med fond, så torsken holder sig varm. Sæt torskefileten på bordet. Sæt alt tilbehøret i skåle rundt om fadet med torsk og så er menuen klar!

Tips
I stedet for fersk hel torskefilet kan der bruges fersk hel laksefilet.

Fiskefond
Put fiskehoved, hale og finner i en gryde og dæk med vand. Skær porre og pastinak i skiver. Tilsæt 2 grofthakkede løg, 1 porre, 1 pastinak, 1 spsk. hel peber, 3 laurbærblade, saften fra 1 citron, 1 bundt dild, 2 spsk. salt. Gryden bringes i kog, fjern skummet med en ske. Skru ned for blusset så fonden simrer i ca. 25 min. Stilles herefter til side og lad det stå og hvile en halv time. Si fonden og pluk evt. fiskehovedet for kød (spørg din mormor!). Der går ca. en liter fond til 6 personer.

Se den relaterede opskrift og bliv inspireret

Klassisk torskefilet

Tilberedning

Beregn 200 gr. torskefilet pr. person
(selvfølgelig afhængig af antallet af retter)
Torskefileten lægges i et smørsmurt ildfast fad sammen med hvidvin og fiskefond. Pensl torskefileten med smeltet smør, salt og peber, timiankviste og dildkviste og læg folie hen over fadet. Der skal hældes væske hen over torsken jævnligt ellers bliver der kun smag på den ene side. Ovnen skal stå på 200 grader. Hvor længe afhænger af størrelsen. Denne størrelse skal have ca. 10 min.

Pak fadet ind i folie og stil det lunt ved komfuret, mens du laver saucen. Si fonden, denne bruges til sennepssauce.

Torskefileten anrettes på et fad, overhældes med fond, så torsken holder sig varm. Sæt torskefileten på bordet. Sæt alt tilbehøret i skåle rundt om fadet med torsk og så er menuen klar!

Tips
I stedet for fersk hel torskefilet kan der bruges fersk hel laksefilet.

Fiskefond
Put fiskehoved, hale og finner i en gryde og dæk med vand. Skær porre og pastinak i skiver. Tilsæt 2 grofthakkede løg, 1 porre, 1 pastinak, 1 spsk. hel peber, 3 laurbærblade, saften fra 1 citron, 1 bundt dild, 2 spsk. salt. Gryden bringes i kog, fjern skummet med en ske. Skru ned for blusset så fonden simrer i ca. 25 min. Stilles herefter til side og lad det stå og hvile en halv time. Si fonden og pluk evt. fiskehovedet for kød (spørg din mormor!). Der går ca. en liter fond til 6 personer.


Personer:


400 g torskefileter800 g torskefileter
¼ l fiskefond½ l fiskefond
1 dl hvidvin2 dl hvidvin
¼ bundt timian½ bundt timian
¼ bundt dild½ bundt dild
smør til pensling smør til pensling
Salt og peber Salt og peber

Fiskefond til sauce
½ stk. fiskehoved1 stk. fiskehoved
½ spsk. peberkorn1 spsk. peberkorn
1 stk. løg2 stk. løg
½ stk. porre1 stk. porre
½ stk. pastinak1 stk. pastinak
1½ stk. laurbærblad3 stk. laurbærblade
½ stk. citron1 stk. citron
½ bundt dild1 bundt dild
1 spsk. salt2 spsk. salt


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.