Klassiske saucer til torsk

Personer: 2
4


Smørsauce – den hurtige
125 g saltet smør250 g saltet smør
1 spsk. æbleeddike2 spsk. æbleeddike
Salt og peber Salt og peber

Smørsauce - luksus udgaven
½ stk. æble1 stk. æble
1 stk. tomat2 stk. tomater
¼ bundt dild½ bundt dild
¼ bundt Persille½ bundt Persille
1 spsk. kapers2 spsk. kapers
½ stk. skalotteløg1 stk. skalotteløg

Sennepssauce
50 g smør100 g smør
½ tsk. mel1 tsk. mel
½ stk. citron1 stk. citron
1 spsk. grov dijonsennep2 spsk. grov dijonsennep
½ l fiskefond1 l fiskefond
⅛ l piskefløde¼ l piskefløde
Salt og peber Salt og peber

Tilberedning

Smørsauce
Smør varmes i en tykbundet gryde, lad det bruse op og blive nøddebrunt, trækkes til side, 2 spsk. æbleeddike eller anden eddike tilsættes samt lidt salt og peber. Hvis det skal være luksusudgaven, tilsættes æble og tomat i tern samt hakket dild, persille, kapers og skalotteløg, som vendes i smørsaucen i et halvt minut og anvendes med det samme.

Sennepssauce
Smelt 100 gr. smør i en tykbundet gryde, tilsæt 1 tsk. mel under kraftig omrøring, tilsæt revet skal og saft fra 1 citron. Fortsæt med at piske. Afhængig af hvor stærk du ønsker den, tilsættes 2 spsk. grovkornet dijonsennep eller fiskesennep. Skru ned for varmen på halv styrke. Det kan godt blive tykt nu, tilsæt nu fiskefonden lidt ad gangen, ca. en liter. Tilsæt en kvart piske og lad den koge ind. Smag evt. til med mere sennep, salt og peber.

Tips
Hvis du synes saucen er for tynd i konsistensen, så tilsæt mere smør og lad den koge mere ind. Du kan også jævne den. Hvis du synes saucen mangler syre, tilsæt lidt mere citronsaft eller et skvæt god eddike.

Vil du have en hurtig sennepssauce, så laves den på 100 gr. smeltet smør, 1 dl. hakket skalotte løg, revet skal og saft fra 1 citron som sauteres. Må ikke tage farve. 1 tsk. mel, piskes godt igennem. Tilsæt ½ flaske hvidvin, 2 spsk. grov sennep, ½ liter piskefløde og lad det koge ind. Smages til med salt og peber.

Klassiske saucer til torsk

Tilberedning

Smørsauce
Smør varmes i en tykbundet gryde, lad det bruse op og blive nøddebrunt, trækkes til side, 2 spsk. æbleeddike eller anden eddike tilsættes samt lidt salt og peber. Hvis det skal være luksusudgaven, tilsættes æble og tomat i tern samt hakket dild, persille, kapers og skalotteløg, som vendes i smørsaucen i et halvt minut og anvendes med det samme.

Sennepssauce
Smelt 100 gr. smør i en tykbundet gryde, tilsæt 1 tsk. mel under kraftig omrøring, tilsæt revet skal og saft fra 1 citron. Fortsæt med at piske. Afhængig af hvor stærk du ønsker den, tilsættes 2 spsk. grovkornet dijonsennep eller fiskesennep. Skru ned for varmen på halv styrke. Det kan godt blive tykt nu, tilsæt nu fiskefonden lidt ad gangen, ca. en liter. Tilsæt en kvart piske og lad den koge ind. Smag evt. til med mere sennep, salt og peber.

Tips
Hvis du synes saucen er for tynd i konsistensen, så tilsæt mere smør og lad den koge mere ind. Du kan også jævne den. Hvis du synes saucen mangler syre, tilsæt lidt mere citronsaft eller et skvæt god eddike.

Vil du have en hurtig sennepssauce, så laves den på 100 gr. smeltet smør, 1 dl. hakket skalotte løg, revet skal og saft fra 1 citron som sauteres. Må ikke tage farve. 1 tsk. mel, piskes godt igennem. Tilsæt ½ flaske hvidvin, 2 spsk. grov sennep, ½ liter piskefløde og lad det koge ind. Smages til med salt og peber.


Personer:


Smørsauce – den hurtige
125 g saltet smør250 g saltet smør
1 spsk. æbleeddike2 spsk. æbleeddike
Salt og peber Salt og peber

Smørsauce - luksus udgaven
½ stk. æble1 stk. æble
1 stk. tomat2 stk. tomater
¼ bundt dild½ bundt dild
¼ bundt Persille½ bundt Persille
1 spsk. kapers2 spsk. kapers
½ stk. skalotteløg1 stk. skalotteløg

Sennepssauce
50 g smør100 g smør
½ tsk. mel1 tsk. mel
½ stk. citron1 stk. citron
1 spsk. grov dijonsennep2 spsk. grov dijonsennep
½ l fiskefond1 l fiskefond
⅛ l piskefløde¼ l piskefløde
Salt og peber Salt og peber


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.